Вече наистина ни писва от „Universal”! След като се отказаха от „At the Mountains of Madness” (който наистина щеше да струва доста пари, но не забравяйте щеше да събере в една хорър фантастика Гийермо дел Торо, Джеймс Камерън , а може би дори и Том Круз) студиото готви друг така наречен „високопрофилен” проект и то видите ли, в търсене на хит. Точно така, няма да видим „At the Mountains of Madness”, но за сметка  на това към нас що-годе уверено се носи „American Reunion”, който ще е четвъртият „голям” филм, но осмият – осмият! – от поредицата „Американски пай”. И за да е пълна трагедията, може да е не просто продължение, а истински „reboot”. Честито!

„Американски пай”

И така, да преминем към подробностите около „American Reunion” обявени от The Wrap. Сценаристи са „гениите” зад „Harold & Kumar Go to White Castle” Джон Хъруиц и Хейдън Шлосбърг, а „Universal” вече имат подписани договори на Джейсън Бигс, Шон Уилям Скот и Юджийн Леви. Също така са започнали преговорите с Тара Рийд, Крис Клайн, Мена Сувари, Томас Йън Никълс и Дженифър Кулидж – все актьори от първия филм.

Ние всъщност харесваме оригинала и разбира се, Стифлър, но отказваме да повярваме, че някой ще иска да гледа тази пълна простотия – и то не в добрия смисъл на думата. На всичкото отгоре, Шон Уилям Скот току-що влезе в клиника („за да се справи със здравни и лични проблеми”), а засега поне никъде в обявената новина от The Wrap не се споменава Алисън Ханигън. Може би защото тя е заета с доста успешния сериал „Как се запознах с майка ви”, но поправете ни, ако грешим, героинята й не се ли ожени за Джейсън Бигс? Шанън Елизабет също не се вижда никъде, но поне „невероятния”  Крис Клайн ще е на линия…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Не вярвам да е „reboot”, но все пак акто рестартират поредицата със същия актьорски състав ще е адска тъпотия. Още миналата година се бе появила информация за нова част на "Американски пай", която да няма нищо общо с филмите след третата част от поредицата и всъщност да се води продължение, което да е четвърто поред. Тогава идеята бе да се види какво е станало с героите от оригивалната лента 12 години след първата и 8 години след третата серия.

  А що се отнася до „At the Mountains of Madness” мога да кажа само едно- за него от Universal нямат пари, но в същото време бълват на конвейр продължения, предистории и какви ли не още глупости от типа на "Американски пай 4, 5, 6, 7" и т.н. Само преди дни разбрах, че ще правят предистория/ продължение (все още не се знае със сигурност) на "Човекът- вълк", който по примера на "Смъртоносна надпревара 2" ще се разпространява само на DVD. Вярно, че за тези нискобюджетни филми не отиват много пари, но все пак ако се лишат от десет подобни ленти спокойно ще могат да реализират „At the Mountains of Madness”.

 2. Е не, съжалявам, но просто не мога да се съглася с вас. Universal са може би най-отвореното и освободено от корпоративната хватка студио в Холивуд в момента. Кой даде втори шанс на Firefly като финансира Серенити и инвестира маса пари в него? Кой предостави на Гийермо шанса да посети за втори път света на хелбой въпреки разочароващите финансови резултати на първия? Кой даде зелена светлина на Кик-Ас въпреки меко казано противоречивата натура на проекта? Коя стоя плътно зад Скот Пилгрим до последния момент и налива милиони долари макар че беше ясно, че и този филм просто няма как да бъде кой знае какъв хит? Ами Paul? Your Highness? Колко студия според вас биха финансирали проект, в който каубои се изправят срещу извънземни за Бога?

  Те бяха изправени пред кански и зверски скъп проект със сравнително висок рейтинг и базиран на книга, която не е като да е a house-hold name. И до колкото съм чувал са го харесали. Адски. Но ако погледнете идващите им филми ще видите, че има на практика само един сигурен хит, САМО ЕДИН. При тези обстоятелства какво става ако Cowboys and Aliens се провали и никой не отиде да гледа Джони Инглиш за втори път? Остава им един доста рисков проект с неясна възвращаемост. От къде да ги вземат тези пари, на кредит от Първа Инвестиционна ли?

  Сори, ама не обвинявате баш Universal за случилото се, те многократно са доказали, че са готови да поемат рискове и вярват в Гийермо. Обвинявайте публиката, която не отиде да гледа Скот Пилгрим и Хелбой. Да се хвърля вината на едно студио, защото решенията му рефлектират състоянието на индустрияспоред мен е крайно несправедливо.

  Иначе не забравяйте, че те не са казали " Не искаме At the Mountain of Madness". Казали са, че искат да го направят след Пасифик Рим. А, честно казано, аз бих предпочел да се появи някога, но поне да се появи, за вас не знам.

 3. Не, аз съжалявам.

  Ти сега какво? Кой рискува да даде на Спилбърг да направи филм за динозаври? Аре моля ти се! Много ясно, че като произвеждаш много филми, се ще се намерят няколко заглавия, които нямат бокс офис потенциал, но са стойности и те са решили да "налеят малко пари". И това, че сега нямат хит, а само дълга поредица от провали говори колко име зле политиката.

  Ще ми снимат "Джони Инглиш 2". "Джони Инглиш ДВЕ"??? You got to be fucking kidding me! И не съм сигурен, че са казали, че ще правят "At the Mountain of Madness" след "Pacific Rim". Само празни надежди. 🙁

 4. Казаха го, просто и ясно. И отново – джони инглиш колко струва? 150 милиона ли? С какъв рейтинг? Не ми се спори, но студиото трябва да прави пари, няма как. А при евентуален провал на един толкова рисков проект на кой друг филм ще разчитат? Съжалявам, но тук мненията ни се различават и туй то 🙂

 5. "Ще ми снимат “Джони Инглиш 2″. “Джони Инглиш ДВЕ”??? You got to be fucking kidding me!"

  *******************

  😀 😀 😀 Ох, спуквате ме просто! Дори е смешно да си го помислиш 😀 … или трагично.

 6. Последно, сигурен съм че "At the Mountain of Madness” щеше да изкара повече пари от няколко скапани проекта на Universal взети заедно, чиито сборен бюджет едва ли е повече от на "Madness".

  И да, "they WILL make shit". няма нищо против да го правят, стига да не прецакват готините проекти.