„The ABC's of Death”

По принцип не пропускаме антологии, особено когато става дума за добри режисьори или интересни теми, но когато става дума за хорър антологии сме двойно по-любопитни какъв ще е крайният резултат. Миналата година ви съобщихме за „Paris, I’ll Kill You”, който се опитваше да си осигури финансиране с имена като Данте, Плаза, Натали, Жен, Китамура и Биустио, както и с помощта на един доста приятен плакат. Не сме наясно какво точно се случва с „Paris, I’ll Kill You” в момента, но сега поне имаме още една хорър антология, която се надяваме да видим по кината – „The ABC’s of Death”.

При това е доста по-амбициозна: 25 утвърдени хорър режисьори ще режисират по едно кратко филмче, вдъхновено от различна буква от азбуката, която представя определена дума. Режисьорите са впечатляващ (макар и не съвсем пълен) списък, но може би няма да ви говорят много без едно или две заглавия, затова се пригответе: Банджонг Писантакун („Shutter”, „Alone”), Анджела Бетис („Roman”), Адриан Гарсия Болиано („Cold Sweat”), Джейсън Ейснър („Hobo With A Shotgun”), Ернесто Диас Еспиноза („Mirageman”), Бруно Форзани и Хелене Катет („Amer”), Гади Арел („DeadGirl”), Томас Малинг („Norwegian Ninja”), Йошихиро Нишимура („Tokyo Gore Police”, „Frankenstein Girl Vs. Vampire Girl”), Саймън Ръмли („The Living and the Dead”, „Red, White and Blue”), Так Сакагучи и Юджи Шимомура („Yakuza Weapon”), Марсел Сармиенто („DeadGirl”), Срджан Спасойевич („A Serbian Film”), Тимо Таджанто („Macabre”), Андрю Трауки („Black Water”, „The Reef”), Начо Вигалондо („TimeCrimes”), Джейк Уест („Doghouse”, „Evil Aliens”), Тай Уест („The House of the Devil”, „The Innkeepers”), Бен Уийтли („Down Terrace”, „Kill List”), Адам Уингард („Pop Skull”, „A Horrible Way To Die”). Ако намерите грешка в някое от имената или заглавията, кажете културно и ще го променим.  

Английската азбука има 26 букви и антологията „The ABC’s of Death” ще е от 26 части, което означава, че на „Drafthouse Films”, „Timpson Films” и „Magnet Releasing” не им достига едно име. Идеята е последният режисьор да е новак, който да се открие чрез световен конкурс. Наточвайте оръжията и подготвяйте камерите, ентусиасти!

Очаква се снимките на разнообразните части на „The ABC’s of Death” да започнат другия месец и антологията да е готова през януари 2012. Според продуцентите целият процес трябва да отнеме точно 6 месеца, 6 седмици и 6 дни, но точно тази тривия никак не ни вълнува. Ако трябва да има някаква закачка или ще е азбука или ще са цифри, не може и двете!

Към официалното прессъобщение върви и един отличен тийзър плакат, който обещава „26 различни начина да умреш”. Разбира се, не можем да разчитаме, че  антологията ще е от супер-яки и оригинални късометражки, само защото някой наистина е вложил мисъл и идея в плаката, но поне можем да се надяваме. Определено не става дума за поредната предимно черна картинка със зловещ надпис в червено или още по-досадните напоследък изключително светли постери с някоя и друга част от тяло, кука или каквото там се сетите. Напротив плакатът е супер и честно казано, ако ние имахме такива кубчета (или каквито и да било), това щеше да е втората форма, в която щяхме да ги подредим…

„The ABC's of Death”

Оказва се, че плакатът, а и самият проект са вдъхновени от азбучните кубчета. Ето какво казва продуцентът Ант Томпсън:

Идеята ми хрумна, когато синовете ми започнаха да учат азбуката. Идеята да използваме този формат, за да проучим всички отвратителни и забавни начини, по които човек може да си отиде от този свят, ми хареса на много нива. И е подходящо, след като най-ранните книги, които учат на азбуката, са използвали страха от наказанието, за да образоват младите.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *