"Српски филм"

В коментарите към прекрасното ревю на Циничният елф за „TRON: Заветът”, Val, който има уникалния и страхотен навик да ни провокира по всякакъв възможен начин, отново предложи на вниманието ни нещо, което по една или друга причина сме пропуснали да забележим.Става въпрос за сръбския хорър филм озаглавен „Српски филм”.

Предполагаме, че повечето от вас сигурно са чували за него, тъй като той не е много нов, а и се намира по торент тракерите. В случая обаче, нашата цел не е да гоним актуалност. Тя е да ви представим какво се случва в кинематографията на нашите съседи, които така и така винаги са били на светлинни години преди нас в това изкуство. Докато ние все още тъпчем на едно място с мега комплексарщини за мутри, комунисти, наркомани и т.н. приятно опаковани в „мухлясали” разказвателни форми, които могат да ви доведат до отчаяние, братята сърби си позволяват да правят истинско жанрово кино – нещо, от което нашето кино има остра нужда – при това, ако съдим от трейлъра с тематика и качество, на която биха могли да завидят както французи, така и японци, които по принцип са специалисти в този род извращения.

Разбира се, много хора не биха видели смисъл в такъв филм, но истината е, че разнообразието е изключително важно за почвата на наистина добри филми, а ако не друго, „Српски филм” предлага точно това.

Точно така, този филм не е за всички. Само в този трейлър има десетки причини, който да ви откажат от него. Ако сте един от тези хора, хубаво. Ако пък сте заинтригувани и сте от онези хора, на които не им пука да гледат филми със съмнително качество на компютъра си, и имате намерение да му дадете шанс, силно ви съветваме, преди това да прочетете откровеното и искрено ревю на Елфа.

Що се касае до нас, въпреки че изпитваме адски силно желание да гледаме филма, ние ще се въздържим по чисто технически причини. Сигурни сме, че никога няма да го видим на кино, но поне от чисто себеуважение можем да изчакаме да се появи в по-добро качество.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Аз мисля,че Марти се справи чудесно с ревюто.Винаги съм подкрепял подобен род продукции,тъй като с малко пари и без спецефекти,това е начинът да се спечелят зрители.

    А който желае да продължи със същия жанр – може да се ориентира към "Дяволите"(1971) ,реж. Кен Ръсел 🙂

  2. Прочетох "ревюто" на елфа,но това всъщност не е ревю ,а опит за бягство от такова.

  3. И анти ревюто е добро ревю. Какво не ти харесва? Сподели твоето мнение. Виждам, че филма ти е повлиял по един или друг начин.