Star Wars

Тези дни е просто прекрасно да си фен на „Star Wars”. Покрай провелия се през уикенда Star Wars Celebration видяхме един куп интересни и вълнуващи неща, свързани с целия франчайз, като основен акцент – разбира се – беше новият отличен трейлър на „Силата се пробужда”. И точно когато си мислихме, че по-добре не може да стане, в последния ден на фенския фестивал се състоя представяне и на „Star Wars: Rogue One” – първият филм от планираната поредица „Star Wars Anthology”, която не е пряко свързана с основната сюжетна линия от досегашните шест и предстоящите три нови филма.

Режисьорът Гарет Едуардс, продуцентът и директор на Lucasfilm Катлийн Кенеди и вицепрезидентът по развитието Кири Харт разкриха доста подробности за филма, включително и за основния сюжет, и по-важното представиха кратък тийзър трейлър. За съжаление, той не е разпространен официално, но може да видите пиратско копие. Принципно мразим да гледаме и да публикуваме подобни, снимани с телефон видеа, но понеже не сме сигурни, че трейлърът въобще ще бъде разпространен официално, затова в случая решихме, че си заслужава да отстъпим от позицията си.

Ако сте предположили, че това накрая е Звездата на смъртта, значи сте познали. Според информация, която между другото, е потвърждение на слуховете до момента, действието на „Star Wars: Rogue One” ще се развива между „Епизод III – Отмъщението на ситите” и „Епизод IV – Нова надежда” (с по-голям уклон към „Четворката”) и ще разказва за група бойци от съпротивата, които обединяват сили, за да откраднат плановете на Звездата на смъртта.

Един от акцентите е, че филмът се развива в свят без джедаи и съдбата на галактиката зависи от група хора без магически сили. Освен това Едуардс потвърждава, че Фелисити Джоунс играе войник от бунтовниците. Той споделя още, че са искали герой със „страх, хумор и топлина”, а не просто клиширан образ на боец и се надява филмът да е максимално „реален” – да се усеща като много естествен и личен. Също така, не иска добрите герои да са напълно добри, а лошите да са изцяло лоши, както в старите филми – реалността е „сива” и далеч по-сложна.

А на нас най-много ни допада това, че филмът няма да е изцяло „цветни красоти за деца”, а определено ще става въпрос за война. Или по думите на самия Едуардс: „Казва се „Междузвездни ВОЙНИ”. Военната тема косвено се допълва и от факта, че оператор ще е Грег Фрейзър, който е снимал „Zero Dark Thirty”, а супервайзерът по ефектите Нийл Корблъд е работил по „Спасяването на редник Райън” и „Блек Хоук”.

Вижте една концептуална рисунка, за да придобиете някаква представа как ще изглежда филмът.

Star Wars: Rogue One - концептуална рисунка

За финал ви предлагаме дневните видео обобщения от Star Wars Celebration.

StarWarsCelebration – Day 2
http://www.youtube.com/watch?v=brNTpnUR61g

StarWarsCelebration – Day 3
http://www.youtube.com/watch?v=_voKbAgIzWM

StarWarsCelebration – Day 4
http://www.youtube.com/watch?v=k9qQWESbYcA

Премиерата на „Star Wars: Rogue One” е 16 декември 2016 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments