„Cloud Atlas”

От край време се знае, че „Cloud Atlas” е една от най-амбициозните екранизации, които се подготвят в момента и благодарение на сложните, преплитащи се и повтарящи се сюжетни линии в романа на Дейвид Митчъл, проект като двойния „Хобитът” например, не може дори да се сравнява с него. Всъщност и трите серии на „Властелинът на пръстените” не могат да се сравняват, защото самата структура, историята, идеите на „Cloud Atlas” правят пренасянето му на големия екран толкова сложно. Но ние се надяваме Том Тиквер и двамата Уашовски да се справят.

Е, сега проектът се очертава и особено впечатляващ откъм звезди – освен вече потвърдените Хали Бери и Том Ханкс, според THR във филма ще участва и Хюго Уийвинг – старият познайник на Уашовски (както знаете вече са Анди и Лана, не Лари). Към тях (отново според THR) се присъединяват и Сюзън Сарандън, Джим Броудбенд и Бен Уишоу.

За съжаление, нямаме потвърждение за кои роли се подготвят всички тези актьори – в нета има много предположения, но първо, нищо не е сигурно и второ, ние все още не сме чели книгата и не можем да изразим менение по въпроса – но се знае, че всеки от тях ще изпълнява по повече от една роля. Очаква се да имат по една по-главна и по една или повече второстепенни, но и това са само спекулации. Това, което знаем със сигурност е, че скоро към екипа ще се присъедини поне още една актриса и тя може да не е известно име, но трябва да е наистина изключителен талант.

Както обикновено, по-долу можете да прочете официален синопсис на романа, в който се споменават шестимата по-главни герои (дори и да не е очевидно на пръв поглед, някои от тях са жени).

„Неохотен пътешественик, който пресича Тихия океан през 1850; лишен от наследство композитор, едва свързващ двата края в следвоенна Белгия: журналист в Калифорния под управата на губернатор Рейгън; издател, бягащ от кредитори-мафиоти; генетично изменен и осъден на смърт затворник и млад островитянин, който става свидетел на залеза на науката и цивилизацията – гласовете на разказвачите на „Cloud Atlas” отекват в коридорите на историята, докато авторът изтрива границите на езика, жанра и времето.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *