Тиквер събира звезден състав за „Cloud Atlas”

Том Тиквер явно не се притеснява от измислената дума „нефилмируем”. Без да се смути от изказването на Патрик Зюскинд, че романът му „Парфюм: Историята на един убиец” може да се екранизира само от Станли Кубрик или Милош Форман, Тиквер създаде един наистина качествен филм и дори участва в написването на сценария и музиката. И за да не си помислите, че „невъзможният за кино” Парфюм е бил изключение, сега режисьорът работи по екранизацията на „Cloud Atlas” на Дейвид Митчъл, още един амбициозен проект по роман, описван най-често като… познахте, „нефилмируем”.

Такива проекти рядко привличат вниманието на масовата публика, но в случая не изпитваме силни притеснения – с актьорите, които се спрягат за момента (от The Playlist и Production Weekly), драмата няма да остане незабелязана: Хали Бери, Джеймс Макавой, Йън Макелън, Натали Портман и самият Том Ханкс. Разбира се, засега това са само предположения и надежди, а и до пролетта на 2011, когато са планирани снимките, има доста време, но признайте, този екип звучи доста добре.

А ако се чудите защо „Cloud Atlas” е толкова невъзможен за филмиране, ето това е официалният синопсис за епоса, който обхваща хиляди години, прескача от жанр на жанр и е разказан от шестима герои:

„Неохотен пътешественик, който пресича Тихия океан през 1850; лишен от наследство композитор, едва свързващ двата края в следвоенна Белгия: журналист в Калифорния под управата на губернатор Рейгън; издател, бягащ от кредитори-мафиоти; генетично изменен и осъден на смърт затворник и млад островитянин, който става свидетел на залеза на науката и цивилизацията – гласовете на разказвачите на „Cloud Atlas” отекват в коридорите на историята, докато авторът изтрива границите на езика, жанра и времето.”

Продуценти на филма ще са Уашовски, които на английски вече се наричат „the Wachowski Siblings”. Ние ще трябва да се задоволим с някак по-тромавото „двамата Уашовски”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *