Ханс Цимер

Точно така, Ханс Цимер НЕ е новият композитор на „Супермен” и освен това никога не се е срещал със Зак Снайдър, не би си помислил да закача музикалната тема на Джон Уилямс, сърцето му принадлежи на Батман и въобще цялата история е пълна измишльотина.

Ако идеята Цимер да напише музиката към новия „Супермен” на Снайдър и Кристофър Нолан ви се е сторила прекрасна, радостта ви продължи точно пет дена.  В интервю с The Hollywood Reporter композиторът отрича цялата история и допълва: „Искам да сме наясно – никога не съм се срещал със Зак Снайдър.” На въпроса дали слуховете не са тръгнали заради желанието на феновете той да се заеме със Супермен, Цимер отговаря по-внимателно: „Как да се изразя? Сърцето ми принадлежи на Батман. Дори не съм мислил за това. Джон Уилямс е най-великият жив композитор. Точка. А „Супермен” е една от най-великите му теми. Така че не. Не съм мислил да пренаписвам и Деветата на Бетовен. Категорично не. И никога не съм говорил със Зак Снайдър.”

Май няма вероятност да се заеме със задачата, дори и най-накрая да се види със Зак Снайдър. Е, както казахме още преди 5 дни, Цимер така или иначе беше леко скучноват избор. Въпросът е кой наистина ще се заеме с тежката задача.

И последно, нещо една идея по-встрани от темата. Силно се надяваме, поне този цитат, в който Цимер казва, че Джон Уилямс е най-великия жив композитор – с което сме съгласни, че и три пръста отгоре – е действителен, а не е нещо извадено от контекста, какъвто явно е беше случая с предната новина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Хаха иупииии… и аз разбрах току-що… и сем на сyщото мнение – скора му за Холмс беше изключение, доказващо правилото – а именно "Ханс Цимър прави музика, която е прекалено Ханс Цимър" 😀 😀 😀 . Наистина ще ми е интересно да видя кой ще се заеме с "тежката задача" 🙂

  2. Аз знам, че няма никакъв шанс за Уилямс, затова си заплювам Хорнър или Майкъл Джакино – него само заради сюитата от "Cloverfield". Нещо в този стил, би било подходящо за Супермен.

    Мисля си обаче, че не е невъзможно накрая, все пак да се окаже, че Цимер ще прави скора!

  3. А какво ще кажеш за Александър Деспла – той също ми е от любимците. Уникално разнообразен е – справя се перфектно и с трилъри, като "The Ghost Writer" и… неща, като Новолуние 😀

  4. Деспла е много добър. А на Новолуние темата адски много ме радва. Досега обаче, не съм чувал от него нищо епично и някак си не си го представям за Супермен.

  5. Деспла е страхотен, но по никакъв начин не ми се връзва със Супермен. уилямс, колкото и да е велик, вече ми е прекалено изтъркан. Ако няма да е Цимър (за което скърбя много), то по някаква причина ми се върти желанието да чуя Хари Грегсън Уилямс… честно – не знам защо 😀

  6. Това ми е любимото. Не си сигурен защо искаш нещо, просто ти се струва, че е правилно решение. 🙂