Трейлъри на „Къща в мрака“ на Дейвид Брукнър с Ребека Хол

от на 2021-07-16
 

Има произведения, които по никакъв начин не бихме нарекли наистина добри, но (поне за нас) предлагат нещо, което ги отличава от повечето конвейерни заглавия в жанра. Понякога, някои от тези филми успяват да ни влязат под кожата и дълго време занимават съзнанието ни и имаме огромно желание да ги обсъждаме. Пример за това е миналогодишният „Кухия човек“, а съдейки по официалния синопсис и по-важното, по отзивите на колегите в екипа, които са имали щастието да го гледат, в същата категория спада и фокусът на настоящата ни новина „Къща в мрака“ („The Night House“).

Филмът е с участието на Ребека Хол, която влиза в ролята на Бет, чиито съпруг Оуен неочаквано слага край на живота си. Разтърсена от трагедията, Бет остава сама в семейната къща, която Оуен е построил за нея, и прави всичко по силите си да преодолее тежката психологическа травма. Скоро обаче започват кошмарите – обезпокоителни видения за нечие безплътно присъствие в къщата, което я зове и привлича. Отчаяна да намери отговори на въпросите си, Бет започва да се рови дълбоко в миналите дела на съпруга си, а това, което открива, е странна и ужасяваща мистерия – мистерия, която тя е твърдо решена да разгадае, дори и с цената на собствения си разсъдък.

По официалните материали за „Къща в мрака“ се споменава още, че „с разгръщането на историята, зрителите са поставени пред дилема – дали събитията във филма са реални или плод на разбитата психика на Бет“, което е едно от най-любимите ни неща в подобен род продукции. Това е и един от големите плюсове на „Къща в мрака“, който, както казахме в началото, не може да се нарече наистина добър, но със сигурност се отличава от повечето съвременни „haunted house” филми. Друг голям положителен елемент е отличното изпълнение от страна на Ребека Хол, а ако също като нас сте фенове на „The Ritual“, към плюсовете може да прибавите и присъствието на режисьора Дейвид Брукнър.

В добавка вижте няколко постера.

night_house_ver2_xlg night_house_xlg night_house_ver3_xlg

Режисьор на „Къща в мрака“ („The Night House“) е Дейвид Брукнър („The Signal“, „Southbound“,  „The Ritual“), по сценарий на Бен Колинс и Люк Пиотровски. В ролите са Ребека Хол, Вонди Къртис-Хол, Стейси Мартин, Сара Голдбърг, Еван Джонакайт и др.

Българската премиера е предвидена за 20 август.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Razor
  2021-07-17 at 16:22

  Изглежда гледаемо, единствено щестицата в IMDB ми се струва под минимума за приличен филм от жанра.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2021-07-20 at 16:40

  Три филма съм гледал на Брукнър – и трите са окей, но и на трите нещо сякаш не им достига.

  Отговор

Коментирайте