Fire and Ice

През вече далечната 2010 за първи път чухме, че Робърт Родригес се е сдобил с правата над класическия анимационен филм на Ралф Бакши и Франк ФразетаFire and Ice” и възнамерява да направи игрален филм. Малко повече от година по-късно, по време на Comic-Con Родригес потвърди, че работи върху проекта и дори представи няколко концептуални рисунки, но в последствие нещата изгубиха инерция и в крайна сметка стана ясно, че преди да видим игралната версия на „Fire and Ice”, ще трябва да изчакаме продълженията на „Мачете” и „Sin City”. Сега, след като те вече са факт (за съжаление, резултатите не са толкова добри, колкото се надявахме, но това е друга тема) отново е време да обърнем поглед към „Fire and Ice”.

Преди десетина дни Deadline съобщиха, че филмът ще бъде приютен от Sony, като идеята е  той да даде начало на нова фентъзи поредица (каква изненада) – „с множество филми, ситуирани в примитивен и брутален свят”. Родригес и студиото интервюират (от Sony сигурно настръхват като чуят тази дума, но това е положението) сценаристи, които да спретнат нов вариант на вече съществуващия сценарий, като надеждите са филмът да влезе в предпродукция следващата година – в края на пролетта или началото на лятото.

В анимационния филм на Бакши хората са заснети реално, след което е използвана ротоскопия, за да се нарисуват отделните фигури в стила на Фразета. Предполагаме, че сега ще направят нещо подобно, но всичко ще бъде заснето на зелен фон и после ще бъде нарисувано на компютър, подобно на „Sin City” и „300”.  Или поне с такова впечатление оставаме от коментарите на Родригес:

Аз съм дългогодишен фен на Фразета, вдъхновен от неговите рисунки, подобни на толкова много хора. Беше ми мечта да работя с него и първото нещо, което направих, когато дойдох в Холивуд, беше да му се обадя. Той направи плакат на „От здрач до зори” и през годините имах щастието да работя с него и да го опозная. Когато го посетих в музея му и видях рисунките, се опитах да си представя как би изглеждал ултимативният Фразета-филм. Спомних си „Fire and Ice”, филмът, който той направи, когато бях дете. Помислих си: „Щеше ми се да го бяха направили да изглежда повече като картините му, но предполагам, че това е означавало да рисуват всеки кадър”. Сега може да се направи. Може да се направиш така, все едно си в неговото въображение.

Вярно е, че последните филми на Родригес се оказаха разочарования, но ние все пак сме позитивно настроени към този проект и се надяваме да се получи. Ако визуално филмът се отнася към рисунките на Фразета, така както „Sin City” към тези на Франк Милър, ние ще сме от доволни, предоволни, независимо дали историята ще има проблеми. Със сигурност ще се ослушваме за подробности, само се надяваме да не минат още четири години, преди да има някакво ново раздвижване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Аз ли съм единственият, който не намира филмите на Бакши за особено добри, Включително и Fire and Ice? Великолепно нарисува филм, но е толкова плосък и плитък… А за Властелина му не ми се говори…