Спомняте ли си 1993? Когато в рамките на няколко месеца Стивън Спилбърг представи „Джурасик парк” и „Списъкът на Шиндлър”? Или 2002 със „Специален доклад” и „Хвани ме, ако можеш”, или 2005 с „Войната на световете” и „Мюнхен”? Следващата година в този впечатляващ списък е 2011, когато очакваме „The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn” и „War Horse” – отново два много различни филма.

Но какво да очакваме след това? Е, Deadline знаят кой е следващият режисьорски проект на Спилбърг – „Robopocalypse”, от който почти се бяхме отказали. Явно Спилбърг е чул молбите ни и планът му е да започне снимките на фантастиката през януари 2012 („Touchstone Pictures” ще го разпространяват през 2013).

Robopocalypse” е екранизация на все още непубликувания роман на Даниъл Х. Уилсън, по сценарий на Дрю Годар („Чудовищно”). Въпреки че се очаква да е от по-реалистичните фантастики, все пак става дума за човечеството, което се опитва да оцелее след предизвикан от изкуствен интелект апокалипсис. Стивън Спилбърг разбира от роботи, чисто човешка драма и… Всъщност не се сещаме за нещо, което той не може да превърне в кино-шедьовър. Въпросът е дали „Robopocalypse” ще е в стила на „Войната на световете” или нещо по-близо до „Изкуствен интелект”. Следващият въпрос, ако ни позволите, е какво става с „Interstellar”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Робо-шмобо, тинтинри-минтири…. "Interstellar", бре Стиви, "Interstellar"!!