Ефектна първа реклама и плакат на „Джейсън Борн”

от на 2016-02-08
 

Мат Деймън като Джейсън Борн

You know his name.

Наред с големите, тъпкани с ефекти event филми, една от най-очакваните реклами от 50-тия Super Bowl беше на предстоящия „Борн 5”, която предлага първия ни истински поглед (преди това сме виждали само две снимки, едната от които задкулисна) към филма. Мат Деймън и Пол Грийнграс се завръщат към успешната поредица 9 години след „Ултиматумът на Борн” – нов опит да се рестартира франчайза след творческия неуспех на „spin-off”-a „Наследството на Борн” на Тони Гилрой и Джереми Ренър.

Наред с първите експлозивни кадри, 30-секундният спот представя и официалното заглавие на филма, което е чистото и просто „Джейсън Борн” – захвърлени са характерните за поредицата (и филмовата, и книжната) предхождащи „Борн” съществителни като „Самоличността”, „Превъзходството” и т.н., което лично за нас е изненада.

Чудим се, дали пък този път Грийнграс няма да ни предложи нов стил с малко по-стабилна визия и не чак толкова френетичен монтаж (който всъщност е отговорен за по-голямата част от кофти усещането, което хората свързват със снимането от ръка и друсащата се камера)? Като отговор по-скоро бихме заложили на „не”, но това не ни притеснява, защото сме го приели като неразделна част поредицата.

Иначе, като за първи поглед, смятаме, че рекламата е прекрасна. Получаваме всичко, което бихме искали от нов филм от поредицата – тотален „badass” Борн, качествени ръкопашни двубои и екшън на кило (автомобилната вакханалия в Лас Вегас изглежда доста обещаващо). Освен Борн за секунди виждаме и новите действащи лица Томи Лий Джоунс и Венсан Касел, но за съжаление, само чуваме Алисия Викандер и Джулия Стайлс (двата размазани кадъра не се броят, тъй като може да е всеки). Нямаме търпение за пълен трейлър.

Вижте и първия официален тийзър постер на филма.

плакат

Режисьор на „ Джейсън Борн” („Jason Bourne”) е Пол Грийнграс, който е и сценарист наравно с Мат Деймън и Кристофър Роуз. Продуценти са Франк Маршал, Грег Гудман, Бен Снит, както и Грийнграс и Деймън. В ролите са Мат Деймън, Венсан Касел, Томи Лий Джоунс, Алисия Викандер, Джулия Стайлс, Риз Ахмед, Неве Гачев и други.

Премиерата е предвидена за 29 юли 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2016-02-08 at 11:21

  Мой познат беше на Shot Show 2016 в Лас Вегас и се оплакваше как цяла вечер е била затворена улицата заради новия Борн. И ето че сега виждам доста ефектни моменти от Стрипа.

  Отговор

 • Mad Max
  2016-02-08 at 11:48

  Екстра. Борн > Бонд

  Отговор

 • Данаил Найденов
  2016-02-08 at 12:17

  You know his name ми идва малко като „You know my name“ на Крис Корнел (Оги, спокойно!).

  Отговор

 • Mad Max
  2016-02-08 at 13:02

  Да, това наистина е първото впечатление, което фразата носи. Според мен това не е преднамерено, но не е и напълно случайно … просто хитро намигване и закачка с феновете 😀

  Отговор

 • legrandelf
  2016-02-08 at 13:08

  Викандер и тук… бахти потката как се навря между шамарите 😀

  Отговор

 • Данаил Найденов
  2016-02-08 at 14:36

  Обича го повече от хляба.

  Отговор

Коментирайте