В деня на изборите за нов президент на Съединените щати, един от най-чаканите филми за годината „Линкълн” („Lincoln”) на Стивън Спилбърг получава нов международен трейлър, сякаш за да напомни на Америка и на света, че не всички политици – и президенти в частност – са „хвани единия, удари другия”.

На този етап почти всички са заели ясна позиция „за” или „против” спрямо филма, така че едва ли един нов трейлър ще успее да ви тласне в различна посока, но нищо не пречи да му хвърлите едно око.

http://www.youtube.com/watch?v=77z188ew1N8

Повечето западни колеги определят трейлъра като най-добрата реклама на филма до момента. Лично ние не сме сигурни дали е така, но определено видяното (както и между впрочем всичко останало до момента) ни допада.

Линкълн” e екранизация по бестселъра на носителката на „Пулицър” Дорис Кърнс Гудуин „Team of Rivals”, сценарият е дело на Тони Къшнър (носител на „Пулицър” и „Тони” и номиниран за „Оскар”). Продуценти са Катлийн Кенеди и Стивън Спилбърг, който е и режисьор.

В ролите ще видим Даниел Дей-Луис, Томи Лий Джоунс, Джаред Харис, Джоузеф Гордън-Левит, Сали Фийлд, Джаки Ърл Хейли, Лий Пейс, Джон Хоукс, Хал Холбрук, Дейвид Стратеърн, Джеймс Спейдър, Тим Блейк Нелсън, Брус МакГил, Джоузеф Крос, Дейвид Ойелоуо и др.

Линкълн” ще закрие „AFI Fest” идния петък и ще тръгне в ограничен показ по американските кина на 16 ноември. Българската премиера на филма е 25 януари 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Снощи си припомних няколко сцени от „Линкълн“. Трейлърите не ме бяха спечелили, но в крайна сметка самият филм е бетон.