Entertainment Weekly представиха първата официална снимка от предстоящия „Борн 5”, с който Мат Деймън и Пол Грийнграс се завръщат към изключително успешния франчайз за Джейсън Борн, след като опитът да се тръгне в друга посока със „spin-off”-a „Наследството на Борн” с Джереми Ренър, така да се каже, удари на камък.

Снимката, на която виждаме Деймън като Борн, който гледа „лошо”, е малко скучничка – определено първият задкулисен кадър беше доста по-интересен, но понеже сме фенове на поредицата и очакваме новия филм с нетърпение, все пак решихме да я отразим.

Мат Деймън в първа снимка от „Борн 5”

Освен снимката, EW представят и малко допълнителни подробности за Джейсън Борн и за филма, чиито източник е самият Мат Деймън. Той споделя, че Борн, който се подвизава извън системата от 2004 насам, възобновява търсенето на отговори за своето минало и откриваме героя „in a dark and tortured place”.

Деймън споделя още, че светът, в който се развива действието, не е много различен от нашата действителност: „Имаше финансов колапс, голяма рецесия, всичките проблеми с киберпрестъпленията и гражданските права…”. Това се връзва и с казаното от Франк Маршал преди време, че новият „Борн” ще покаже един пост-Сноудън свят, стегнат от икономически мерки.

Режисьор на „Борн 5” е Пол Грийнграс, който е и сценарист наравно с Мат Деймън и Кристофър Роуз. Продуценти са Франк Маршал, Грег Гудман, Бен Снит, както и Грийнграс и Деймън. В ролите са Мат Деймън, Венсан Касел, Томи Лий Джоунс, Алисия Викандер, Джулия Стайлс, Риз Ахмед, Неве Гачев и други.

Премиерата е предвидена за 29 юли 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *