Мат Деймън като Джейсън Борн

You know his name.

Наред с големите, тъпкани с ефекти event филми, една от най-очакваните реклами от 50-тия Super Bowl беше на предстоящия „Борн 5”, която предлага първия ни истински поглед (преди това сме виждали само две снимки, едната от които задкулисна) към филма. Мат Деймън и Пол Грийнграс се завръщат към успешната поредица 9 години след „Ултиматумът на Борн” – нов опит да се рестартира франчайза след творческия неуспех на „spin-off”-a „Наследството на Борн” на Тони Гилрой и Джереми Ренър.

Наред с първите експлозивни кадри, 30-секундният спот представя и официалното заглавие на филма, което е чистото и просто „Джейсън Борн” – захвърлени са характерните за поредицата (и филмовата, и книжната) предхождащи „Борн” съществителни като „Самоличността”, „Превъзходството” и т.н., което лично за нас е изненада.

Чудим се, дали пък този път Грийнграс няма да ни предложи нов стил с малко по-стабилна визия и не чак толкова френетичен монтаж (който всъщност е отговорен за по-голямата част от кофти усещането, което хората свързват със снимането от ръка и друсащата се камера)? Като отговор по-скоро бихме заложили на „не”, но това не ни притеснява, защото сме го приели като неразделна част поредицата.

Иначе, като за първи поглед, смятаме, че рекламата е прекрасна. Получаваме всичко, което бихме искали от нов филм от поредицата – тотален „badass” Борн, качествени ръкопашни двубои и екшън на кило (автомобилната вакханалия в Лас Вегас изглежда доста обещаващо). Освен Борн за секунди виждаме и новите действащи лица Томи Лий Джоунс и Венсан Касел, но за съжаление, само чуваме Алисия Викандер и Джулия Стайлс (двата размазани кадъра не се броят, тъй като може да е всеки). Нямаме търпение за пълен трейлър.

Вижте и първия официален тийзър постер на филма.

плакат

Режисьор на „ Джейсън Борн” („Jason Bourne”) е Пол Грийнграс, който е и сценарист наравно с Мат Деймън и Кристофър Роуз. Продуценти са Франк Маршал, Грег Гудман, Бен Снит, както и Грийнграс и Деймън. В ролите са Мат Деймън, Венсан Касел, Томи Лий Джоунс, Алисия Викандер, Джулия Стайлс, Риз Ахмед, Неве Гачев и други.

Премиерата е предвидена за 29 юли 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Мой познат беше на Shot Show 2016 в Лас Вегас и се оплакваше как цяла вечер е била затворена улицата заради новия Борн. И ето че сега виждам доста ефектни моменти от Стрипа.

  2. You know his name ми идва малко като „You know my name“ на Крис Корнел (Оги, спокойно!).

  3. Да, това наистина е първото впечатление, което фразата носи. Според мен това не е преднамерено, но не е и напълно случайно … просто хитро намигване и закачка с феновете 😀

  4. Викандер и тук… бахти потката как се навря между шамарите 😀