Откакто гледахме Bones & All миналата година, сякаш не сме чували почти нищо за следващите проекти на Лука Гуаданино, чийто предстоящи начинания преди бяха по няколко на година. Хубавото обаче е, че италианският майстор всъщност продължава да работи все толкова усилено, колкото винаги и сега получаваме трейлър на новия му филм, който освен това ще можем да видим по-късно тази година.

Става дума за Challengers, романтична бленда от драма и комедия, която разказва за Таши Дънкан, която в младостта си е била една от най-обещаващите звезди в тениса, но след тежка травма се отказва от спорта и става треньор на съпруга си Арт. Когато Арт е в поредица от загуби, Таши решава да го изпрати на Чаленджър турнир (най-ниското ниво професионални турнири), за да му възвърне увереността. Там обаче той трябва да се изправи на корта срещу Патрик – бившият му най-добър приятел и бившо гадже на Таши, когото ще трябва да надвие едновременно със способности и на ментално ниво.

Още откакто Challengers беше обявен, се настроихме за него, защото освен че не пропускаме филм на Гуаданино, тук той работи с трима страхотни млади актьори – Зендея влиза в ролята на Таши, съпругът й е изигран от Майк Файст, който ни отвя като Риф в Уестсайдска история, а Патрик е Джош О’Конър, познат най-вече като младия Чарлс в The Crown.

Вижте трейлъра сега:

Направо се учудваме колко този филм не отговаря на нормалния стил на Лука Гуаданино, с който сме свикнали – страхотно наситените кадри, облети в дневна светлина, тук по-скоро са заменени с типично „телевизионно“ снимане на тенис кадрите и много фокус върху Зендея. От друга страна напълно разбираме и даже се радваме, че Гуаданино е решил да се занимава с нещо малко по-различно – една почти таблоидна драма, примесена с романс и професионален спорт, звучи като нещо доста забавно, което ще ни покаже нови аспекти на таланта на страхотния режисьор. Ще ни е интересно също така да видим дали Challengers ще следва структурата на типичния спортен филм или Гуаданино по-скоро е използвал спорта само като рамка за конфликта между тримата стари приятели и удобен начин напрежението да ескалира и да има своя естествен зенит.

Challengers е режисиран от Лука Гуаданино по сценарий на Джъстин Курицкис. В главните роли са Зендея, Майк Файст и Джош О’Конър.

Премиерата ще бъде на 15 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *