Джейсън Борн се завръща! Това потвърждава продуцентът на филмовата поредицата Франк Маршъл, който разпространи задкулисен кадър от първия снимачен ден на „Борн 5”, на който виждаме завърналия се към титулярната роля Мат Деймън – или в подготовка за, или след края на някаква здрава тупалка (защо не и със злодея, в чиято роля влиза Венсан Касел). На снимката Борн може и да изглежда леко поостарял и позагрубял, но очевидно все още е в топ форма, така че сме сигурни, че е излязъл победител в сблъсъка.

Борн - първи ден на снимачната площадка
First day of principal photography complete and happy to report, BOURNE is back! #Bourne2016

Все още не знаем никакви подробности за сюжета, а малкото откъслечна информация, с която разполагаме, идва предимно от Деймън, който от време на време подхвърля по една-две думи. Той споделя:

Без да издавам прекалено много, „Борн” показва една стегната от икономически мерки Европа и един пост-Сноудън свят. Знаете ли, изглежда, че много неща са се променили. Текат всякакви дискусии за шпионирането, гражданските права и естеството на демокрацията.

Нищо конкретно, но предполагаме, че именно идеята за съществуването на герой като Борн в контекста на Сноудън, Уикилийкс и сегашните световни политически и икономически настроения е била една от основните причини за завръщането на Мат Деймън и режисьора Пол Грийнграс към поредицата – те непрекъснато казваха, че за да го направят, им трябва интересна история. Това и парите, разбира се.

В момента снимките на „Борн 5” текат в Гърция и се очаква да приключат в Лас Вегас. Освен Мат Деймън, основният актьорски състава до момента включва имената на споменатия по-горе Венсан Касел, Томи Лий Джоунс, Алисия Викандер и Джулия Стайлс. Режисьор е Пол Грийнграс, който е и сценарист наравно с Мат Деймън и Кристофър Роуз. Продуценти са Франк Маршал, Грег Гудман, Бен Снит, както и Грийнграс и Деймън.

Премиерата е предвидена за 29 юли 2016.

Джейсън Борн

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *