Анди Съркис ще режисира една от екранизациите на „Jungle Book”

от на 2014-03-28
 

Анди Съркис

В духа на вечното съперничество Warner Bros. ще правят пълнометражен филм по „Jungle Book”, и начело се очаква да застане Анди Съркис. За известно време Алехандро Гонзалес Иняриту е разработвал този проект, а след оттеглянето му е имало идея да бъде ангажиран Рон Хауърд, но и двете опции не са просъществували дълго. Споменахме „съперничество”, защото и Disney (как ще останат по-назад?) също имат идея за не-рисуван филм, който вече е на етап селекция на актьори. Идрис Елба ще даде гласа си на тигъра Шир Хан, а режисьор ще бъде Джон Фавро.

Решението на Warner Bros. да поверят режисьорски отговорности на Съркис е наистина умен ход – той вече има опит като режисьор на втория екип във филмите „Хобит” на Питър Джаксън, като са му се поверявали сложни задачи с епизоди, които включват доста екшън елементи, като гонитбата с буретата в „Пущинакът на Смог”.

В основата на „Jungle Book” са историите на Ръдиард Киплинг за Маугли – сирачето, отгледано от вълци, което се сприятелява с мечока Балу и черната пантера Багира. Кали Клоувс работи по сценария, а продуцент на проекта е нейният баща Стив Клоувс, познат ни от сценарната си работа по поредицата за Хари Потър.

Warner Bros. са решили да следват възможно най-пълно оригиналния материал на Киплинг, както и класическата анимация от 1967 година; целта им е да постигнат възможно най-естествено поведение на животните, като за целта е неизбежно да използват и постиженията на CGI-технологиите. Ангажирайки Съркис, който изуми света с изпълнението си във „Възходът на планетата на маймуните”, продуцентите май са изпълнили най-важната си задача, оттам насетне ще очакваме развихряне на творческия потенциал.

А какво означава всичко това за дълго подготвяната екранизация на „Animal Farm”, която преди време за пореден път бе потвърдена от Съркис, тепърва предстои да разберем.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте