В последно време, на дневен ред за DC е разширяването на филмовата им вселена с „Justice League”, „Wonder Woman” и „Aquaman”, както и с предстоящия солов филм за Батман „The Batman” на Мат Рийвс, и отдавна планираното продължение на „Човек от стомана”, от който стартира всичко, беше оставено леко на заден план (въпреки че работата по него не е прекъсвала). Сега обаче, „Man Of Steel 2” отново изскача напред с поредния слух за това, кой ще седне на режисьорското столче.

Collider съобщават, че топ изборът на Warner Bros. за режисьор на „Man Of Steel 2”, е Матю Вон („Kick-Ass”, „Х-Мен: Първа вълна”, „Kingsman: Тайните служби”) и между тях вече са се състояли предварителни разговори. На този етап обаче, все още няма нищо официално и Вон като нищо може да се размине с работата, точно както стана и с Джордж Милър. Но от сайта правят интересно уточнение. Според техни източници, ако  Матю Вон не режисира „Man Of Steel 2”, Warner иска той да поема някой друг от предстоящите им филми от вселената на DC.

Тук името на Вон не изскача съвсем от нищото и с това нямаме предвид факта, че той е отговорен за няколко комиксови филми (споменати по-горе), а че преди 7 години, той и Марк Милър са представили тяхната версия на „Супермен” пред Warner, но от студиото са предпочели да приемат варианта на Кристофър Нолан и Дейвид С. Гойър, който бе режисиран Зак Снайдър. Тогава Матю Вон споделя какъв според него трябва да е един филм за Човека от стомана:

Смятам, че нещото, което не трябва да се прави със Супермен, е да се опитвате да правите, сериозната „Черният рицар”-версия. Супермен е цвят и забава или трябва да бъде, поне за мен.

Тоест всичко, което не беше и продължава да не бъде новият Супермен. Нещо, за което много хора критикуват Warner и DC и нещо, което пряко се отрази на „Отряд самоубийци” и „Justice League”, за който се говори, че ще е доста по-„забавен”. В тази светлина не е изненада, че Warner обмислят името на Матю Вон, който, така да се каже, да върне Супермен на децата.

Ще следим развитието на темата, а междувременно от Вон очакваме друго комиксово продължение – „Kingsman: The Golden Circle”, чиято премиера е на 16 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. „Супермен“ може да бъде невероятен, ако го режисира точно Матю Вон: ще се върнат цветовете, надеждата, доброто, а би направил и фантастичен Брейниак например. Стискам палци.

    А ако Мел Гибсън се е навил за Suicide Squad 2, DC стават царе; Wonder Woman отсега си личи, че е топ.

  2. Не съм съгласен за избора им, просто не искам да гледам поредният марвелски филм . J.A. Bayona имаше желание, а защо да не пробват и с Питър Джаксън, което би било страхотно, а и графика му явно е свободен 🙂

  3. Идеята да примамят Джордж Милър към франчайза продължава да ми е топ в списъка с опции за DC. Адски би паснал на самостоятелния филм за Cyborg примерно.

  4. Проблема на DCEU никога не е бил в липсата на творчески талант зад камера, а в намесата на хора, на които не им е работата да барат в творческия процес.
    И въпреки че ставам откровено досаден, пак да си кажа – Едгар Райт за режисьор на The Flash!

  5. Супермен отново цветен!? Айде сига с тия преддиабетични захаросани концепции! Но определено смятам , че един Петьо Джаксън 🙂 или Джордж Милър, ще направят филмите ПО-ЯКИ!

    1. Само аз ли смятам, че малко повече цвят в палитрата на Снайдър, например, нито ще промени начина по който изглежда филма, нито „режисьорската му визия“. Има клипове по въпроса, където с леко бутване на стойностите се получава една доста приятна за окото картинка, запазваща стила и тона на филма. Не мога да разбера, също, защо има хора, които си мислят, че като се добави цвят ще „заприлича на Марвелски филм“, при положение, че точно пък те имат големи проблеми с цвета и убитата им гама, защото почти не правят пост-процесинг на нюансите във филмите си. Това се дължи, на факта, че от досат време насам, Марвъл снимат с камерата Ари Алекса, която, нормално, снима с доста убити тонове, за да може после да е по-лесно да се прави процесинг, но Марвел явно ги смързява и си мислят, че по-убита гама, прави по-реалистичен филм. Както и да е, има видеа и по този въпрос в Тубатаа, който се интересува, да гледа. Идеята ми е, че повече цвят не прави филма, задължително захаросан. както по същата логика, BvS, например, може да е дарк и грити и пак да има малко повечко цвят и да е приятен за окото, всичко зависи от режисьора.

  6. Джаксън не е правил гледаем филм от 12 години, а с всеки следващ от режисьорските си напъни набляга все повече и повече на мелодраматичния каданс и на превзетата драма… гарнирани с порнографско количество CGI. Ще заснеме тричасова стерилна скука с драматургия за късометражка.

  7. A какво ще кажете за режисьорското дуо от миналогодишният любим „Swiss Army Man“? Имат уникален стил пичовете, който може да пасне на някой от по-фън героите, като Светкавицата примерно 🙂 Много ми се иска да видя какво могат да сътворят, в някоя комикс вселена.

  8. Мисля, че им е рано на режисьорите на Swiss Army Man. Едно е да режисираш малък инди проект, друго е да получиш многомилионен блокбъстър, в чиято реализация (ще) се бъркат много хора. По същата причина Рик Фамуява, който режисира Dope, се омете от The Flash, както и оня, дето мяза на бивш член на N-Sync и слага зомбита във всякакви исторически творби.

    Матю Вон иначе е чудесен избор – справка оригиналният Kick-ass, както и Kingsman. И по-важност – за разлика от Зак Снайдер и Гойър, очевидно разбира материала.