Анди Съркис потвърждава „Animal Farm”

Преди повече от година, когато за първи път чухме, че Анди Съркис се вълнува от евентуалната екранизация на „Animal Farm”, слуховете около проекта включваха името на режисьора на „Възходът на планетата на маймуните” Рупърт Уайът, но сега става ясно, че самият Съркис планира да режисира. Правата за екранизация на романа на Джордж Оруел са собственост на „The Imaginarium”, които ще продуцират, а Съркис ще използва опита, натрупан като режисьор на втори екип на „The Hobbit”.

Това развитие не променя отношението ни към екранизацията – не сме категорично против (не, че някой ни пита), но като цяло ни се струва малко безсмислена и излишна работа. Както казахме и тогава, филмът просто няма как да е на същото ниво. Сега, от думите на Анди Съркис разбираме, че екранизацията най-вероятно няма да е прекалено буквална:

„Мисля, че открихме свеж поглед. Определено ще работим с „performance capture”, но ще използваме и амалгама от методи на заснемане, за да създадем околната среда. Ще е подходящ за цялото семейство и няма да наблягаме на политиката прекалено много. Ще е емоционален по начин, който не сте виждали досега. Нашият подход е малко по-различен от обичайния. Изследваме го от друга гледна точка.”

Наистина, всичко това звучи като поредния холивудски „вдъхновен от” и грозно опорочен проект, но ние имаме вяра в Съркис и смятаме, че заслужава малко повече доверие. Надяваме се само, че политиката и поуката няма съвсем да се изгубят покрай тази подходяща за цялото семейство емоционална амалгама. А на очевидния въпрос дали Съркис ще участва и като „performance-capture” актьор, той отговаря с почти утвърдителното:

„Може и така да стане, но нищо не е сигурно. В момента съм се съсредоточил върху създаването на героите и на света от режисьорска гледна точка.”

Явно има още доста работа, докато започне действителният снимачен период, а и той едва ли ще е кратък. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *