Star Wars 3D

Последните няколко месеца информационният поток около вселената на „Star Wars” е истинска лудница, но това е напълно нормално следствие от продажбата на „Lucasfilm” и бъдещите планове на новия собственик „Disney”.

Разбира се, гравитационният център на повечето новини е подготвяният „Star Wars VII” – като „бомбата” беше обявяването, че с режисурата ще се нагърби Джей Джей Ейбрамс (информация, която по-късно беше потвърдена с официален пресрелийз, който тушира съмнението и на най-големите скептици) – и макар и косвено, той е в основата и на най-новото развитие, касаещо марката „Star Wars”.

А новината е, че от „Lucasfilm” и „Disney” са решили да отложат първоначално планираното за края на тази година „back to back” разпространение на конвертирания 3D вариант на „Star Wars: Епизод II” и „III”, за да могат да съсредоточат всичките си усилия върху подготовката на нова „Star Wars” трилогия и по-специално върху „Star Wars VII”.

Предвид скорошните развития около стартирането на нова „Star Wars” трилогия, ние ще се фокусираме на 100% върху „Star Wars: Episode VII”, за да осигурим най-доброто възможно преживяване на нашите фенове. Плановете си за по-нататъшното 3D разпространение на заглавията ще съобщим с малко по-късна дата.

От известна гледна точка, това си е добра новина, тъй като изглежда, че „Disney” наистина правят всичко възможно да създадат нов качествен „Star Wars” филм, а не „лъскат” вече съществуващите образци с цел по-лесна печалба, но сме малко разочаровани, защото ние сме едни от малкото, които харесаха как изглежда 3D версията на „Star Wars: Епизод I – Невидима заплаха” и имахме желание да видим и другите.

Но както и да е, също като „Disney” и ние слагаме старите епизоди на заден план и се съсредоточаваме върху новия. Доволни сме от избора на Ейбрамс и смятаме, че може да се получи добър филм. Ето и краткия му коментар:

Мога да кажа какво искам да направя: Искам да направя феновете горди. Искам историята да докосне хората. Тъкмо започваме и съм много развълнуван.

Премиерата на „Star Wars: Episode VII” е предвидена за май 2015, но предвид гигантската работа, която предстои по проекта и ангажираността на Ейбрамс с продуцирането на „Стар Трек 3” и „Мисията невъзможна 5”, с които той официално остава свързан, са възможни и промени.

Завършваме с едно любопитно видео, в което Сискъл и Ибърт защитават „Завръщането на джедаите” пред филмовия критик Джон Саймън.

http://www.youtube.com/watch?v=ytLjboeOtis

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Хмм … този Джон Саймън не е много в час 🙂
    По всичко изглежда обаче, че Дисни ще вложат цялата си енергия и усилия във възраждането на „Войните“, което е повече от чудесно !!! 🙂 Сега остава да видим и каста … някой да има желание за бас 🙂 … аз казвам, че Джони Деп има немалък шанс да се сдобие със Силата :))))

  2. Аз залагам на Грег Грънбърг! 🙂

    Иначе съм много доволен от начина, по който засега се развиват нещата за цялата вселена „Star Wars“.

  3. Уфф Грег Грънбърг … аре малко по-сериозно 😀 Въпреки, че нямам нищо против, но единствено ако играе ролята на някое възпълно Ууки 🙂

  4. И все пак ми е интересно тук каква е нагласата: (thumbsup) или (thumbsdown) за Хейдън като Анакин? 😀

  5. @MadMax
    Като порасналия сина на Джаба! 🙂 🙂

    @mimitar
    Кой Хейдън? Кристенсен ли? Аз съм твърдо против! 🙂
    Пък и се надявам „Епизод VII“ да не е пряко свързан със семейство Скайуокър – да имат някаква поява, но да не се мешат излишно. 🙂 🙂 Искам нова отделна история – вселената предлага хиляди възможности, коя от коя по-интересни. Време е да се върви напред! Или много назад, защото предисторията на Ситите е не по-малко интересна. 🙂

  6. Да, за същия питах 🙂 Явно съм от малкото хора, които смятат, че пича доста добре пасваше във филма (така де това си е напълно субективно, но явно е защото аз лично съм израснал с новата трилогия, а в последствие се влюбих и в старата..такова поколение съм улучил 🙂 ) А иначе за историята ако е директно продължение на епизод 6 имаше доста интересен storyline и в Jedi Knight поредиците.

  7. Най-много ме дразни Хейдън на дървото – беше излишно, колкото последното „Noooooooooo“… 😉 😉 🙂

    Откъдето и да подхванат сюжета имат хиляди години на разположение. Обаче ако е продължение няма да се удържат да не покажат „дъртаците“ за по минута две.

    А по новината – много жалко, че са прекратили. Чак толкова ли нямат ресурси, след като вече са разработили технологията едва ли им трябват повече от 20-30 човека да дерзаят по половин година на епизод. Ама карай…

  8. @mimitar
    Лошо няма! 🙂 Аз съм на мнение, че ако първата трилогия се съди само по това, което е, а не на базата на старите, щеше да се приема по съвсем друг начин. 🙂

    Иначе, да има интересни преки продължения на познатата ни история, просто аз искам нещо напълно различно. 🙂

    @Тито
    20-30 човек и 10-тина милиона, не е като да са нищо. 🙂 Пък и съм сигурен, че скоро ще обадят нови дати. 🙂 🙂

  9. Предистория посветена на Ситите ми звучи направо СУПЕР 🙂 Въпреки, че изхождайки от хронологията на епизодите, логично е историята в Епизод VІІ да продължи след краха на Империята.
    Ще видим де … каквито и предпочитания да имаме – те нямат значение 🙂 🙂 🙂

  10. Митак, сигурен съм, че ще довършат работата. Просто, като отложиха конвертирането на втория нещо се усъмних и след това започнаха продажби и прочее. Но при така създалата се ситуация тепърва ще се наместват нещата. Все пак, колкото и малко да печелят от конвертираните прожекции това си е реклама на франчайза. А 10 милиона са по-малко от 5% от една продукция.
    Сигурен съм, че ще направят, като със специалните издания през 1997 – подгряха ни за новата трилогия.

    Макс, логично е да продължи, но аз бих казал, че това е работно заглавие – все едно казваш „ще снимат седми филм от сагата“. Колкото до предпочитанията – сигурно имат значение. Предполагам, че 2-3 проучват по форумите какви са настроенията на масите… не и по българските, но по принцип.

    П. П. Мите, радвам се, че вече се завърташ по-често в коментарите, че някъде след „Looper“ съвсем изчезна.

  11. @MadMax
    Да историята на Ситите е супер интересна. Има жестоки образи.

    @Тито
    Да, позачезнах малко, защото имах адски много работа, а коментарите, започнаха много да ме изтощават (особено безсмислените заяждания, кой колко бил прост и т.н), та реших да си взема малко отпуска от тях и вместо това да пиша по някоя друга новина. 🙂
    Сега опитвам да се връщам, нищо че пак ми се появи много гърч. 🙂 Между другото, може да не изглежда голяма работа, но да отговориш на всички, понякога си отнема доста време. 🙂

  12. Колко съм бил наивен относно конвертирането… но по този въпрос вече писах в темата за „Джурасик парк“. Както и да е, сега се връщам тук, защото ми попадна информацията, че все пак работата не е спряла. Или по-точно, явно Епизод 2 е бил почти завършен, та са решили да не отива на вятъра. Ето, че ще го прожектират лятото в Есен: http://www.starwarscelebration.eu/Whats-Happening/Events-A-H/Attack-of-the-Clones-in-3D/
    😉 😉 😉