Задкулисен поглед към „Curse of Chucky”

от на 2013-06-17
 

От сто години (по-точно от две, когато филмът беше още на ниво проект и дори не беше влезнал в продукция) не сме писали нищо за „Curse of Chucky” – предстоящия „direct to DVD” рибут/римейк/продължение на хорър класиката „Детска игра” за убийствената (буквално) кукла Чъки – и решихме, че е крайно време да го отбележим. А причина за това станаха няколко кадъра от снимачната площадка, разпространени от Bloody Disgusting.

От снимките, сред които (поне според нас) има и една от самия филм, получаваме потвърждение за нещо, което бяхме чували като информация, а именно, че главната героиня, изпълнявана от Фиона Дуриф (дъщеря на големия Брад Дуриф, който е гласът на Чъки във всички филми до момента, включително и в този), ще бъде прикована към инвалидна количка.

На тях виждаме и самия Чъки да разпуска в разговор с Фиона между отделните дубли, поседнал на личния си стол, но за съжаление не го виждаме фронтално и все още най-ясният вариант на това как точно ще изглежда новото му превъплъщение идва от (най-вероятно) обложката на саундтрака, която можете да видите най-долу.

Curse of Chucky

Curse of Chucky

Curse of Chucky

Curse of Chucky

Curse of Chucky

Като фенове на „Детска игра” и отчасти на първите му две продължения – последните, по-комедийно ориентирани филми с Дженифър Тили не са ни много на сърцето – се надяваме „Curse of Chucky” да се получи добре (доколкото е възможно това за „direct to DVD” филм) и да отговори на очакванията ни за завръщане към по-мрачните и плашещи корени на поредицата. Нещо, което ни е обещано лично от режисьора и създателя на франчайза (и сценарист на всеки един филм до момента) Дон Мансини.

Ето и официалния синопсис.

Ника (Фиона Дуриф) е потресена от ужасяващото самоубийство на майка си, когато властната ѝ сестра Барб (Даниел Бисути) пристига със семейството си, за да ѝ помогне в уреждането на делата на майка им. Докато сестрите спорят и обсъждат бъдещите планове на Ника, младата дъщеря на Барб намира утеха в червенокоса, говореща кукла на име Чъки (озвучавана за пореден път от Брад Дуриф), която наскоро е пристигнала мистериозно по пощата. Когато поредица от брутални убийства разтърсват семейството, Ника започва да подозира, че именно куклата е ключът към кръвопролитието. Това, което тя не знае е, че Чъки има лични сметки за уреждане и е твърдо решен да завърши – чак до кървавия му и шокиращ край – нещо, което е започнал преди 20 години.

Режисьор на „Curse of Chucky” е Дон Мансини, а в ролите са Фиона Дуриф, Брад Дуриф, Даниел Бисути, Бренън Елиът, А Мартинес и др.

Премиерата беше предвидена за 23 септември тази година, но според „вътрешни източници” ще бъде отложена за по-късен период.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте