Телевизионните селения са богати на нови идеи, които успешно могат да бъдат реализирани, (евентуално) при подходящо стечение на обстоятелствата за киноиндустрията въобще. И докато чакат новия старт на снимачните процеси, част от творците подготвят проекти. Ето как Матю Уайнър, създал сериала „Mad Men“ (познат у нас като „Момчетата от Медисън Авеню“), в момента действа по „драмедия с тайнствени елементи“ – поредица, която се очаква да бъде 30-минутна и ще бъде излъчвана по FX. Дотук се простират подробностите – сериалът дори си няма още име.

Според Variety Матю Уайнър ще е сценарист и изпълнителен продуцент на сериала. Новото му творение ще се появи след „The Romanoffs“ за Amazon, който не успя да създаде достатъчно шумотевица около появата си. Очакванията за новия сериал са сериозни – все пак името на този автор е известно още от 90-те, както и от работата му по „The Sopranos“ и „Mad Men“, отдавна признати като явления в телевизионния свят.

FX Productions отказват коментар, свързан с очакванията за поредицата – кой и какво би могъл да каже в етапа, на който се намираме в момента от развитието на пандемичната обстановка в света?! Най-нормалното поведение на продуцентските къщи и световните разпространители е да отлагат всичките си планове – до онова неизвестно (надяваме се – скорошно) бъдеще, в което публиката ще се почувства отново комфортно в кинозалите, за да се задвижи машината за създаване на забавления и илюзии…

Като фенове на Матю Уайнър ще следим развитието на проекта и ще отбелязваме всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *