Идеята за римейк (или рибут, ако предпочитате) на “Детска игра не е от вчера. Още през 2007/2008 създателят на поредицата и сценарист на всеки един филм до момента Дон Мансини беше заявил желанието си да възкреси любимия на милиони фенове сериен убиец Чарлс Лий Рей, по-известен с името на куклата, в която пренася душата си – Чъки, но тогава неразбирателство касаещо правата между “MGM”  и “Universal” (“MGM” държат тези на първия филм, а “Universal” на продълженията) не позволи идеята на Мансини да се осъществи.

Чъки - "Детска игра"

Сега обаче, от Movieweb съобщават, че неразбирателствата между двете студия са били изчистени и проектът може да продължи напред, като надеждите са филмът да влезе в продукция още в края на тази година.

Всички знаем, че римейките са ужасно нещо и в повечето случаи са абсолютно ненужни и дори когато имат някакви качества, те пак са доста далеч от тези на оригинала. В последно време в хорър жанра се нагледахме на такива. То не беше “Очите на скалите”, “Хелоуин”, “Петък 13-и”, “Кошмари на Елм Стрийт”, “Тексаско клане”, “Кървавият Свети Валентин” и т.н. и т.н., то не беше чудо. По принцип винаги сме били големи фенове на Чъки и бихме се радвали да го видим отново на екран, но не и просто ей така, само защото ни е залипсвал или защото някой е решил да доизцица поредната класическа хорър икона.

На този етап се сещаме само за две неща, които ни вдъхват някаква надежда за този римейк и това е обявеното завръщане на Брат Дуриф като гласа на Чъки (честно казано никога не бихме гледали филма, ако той не се беше навил да участва, ако ще и да е някакъв шибан шедьовър) и обещанието на Мансини, че след като “Булката на Чъки” и “The Seed of Chucky” бяха по-скоро в сферата на комедията (вярно смахната и извратена, но все пак комедия), новият филм ще се завърне към по-мрачното и плашещо начало.

Това наистина е нашата цел за следващия филм, да го направим отново страшен. Смятам, че след като успешно изследвахме територията на хорър-комедията с “Булката на Чъки” и “The Seed of Chucky”, феновете ни казват, че наистина искат отново да бъде страшно. Създаването на римейк ни дава наистина добра възможност, така да се каже, да се завърнем у дома.

Ще видим тази работа с завръщането у дома. Дано! Чакаме развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Спомням си преди 3 години го гледахме на рождения ден на един приятел и щото нашта компания се кефим на хорърчета много на изкефи.А иначе супер,ще направят reboot пак ще го гледам.А има още един филм за подобна тематика даже го има в замунда и също си спомням тези който си спомнят славното време на fox kids имаше едно сериалче goosebumps,дето всеки епизод даваха за различни чудовища,върколаци,духове и др.Както и дае имаше епизоди с една кукла пак.А сега подготвят филм за goosebumps.

  2. Едно време си беше велик филм.

    Ама сега просто няма да го погледна.