Питър Стормаре и Санджийв Баскар

Засега сме писали само една новина за предстоящата – без съмнение гениална – фантастика на Тери Гилиъм, „The Zero Theorem”, което е доста изненадващо, имайки предвид какъв любимец ни е и колко нови подробности има около проекта. Разбира се, на този етап новините са все от кастинг отдела, но са отлични и използваме случая да ги обобщим, както и да ви представим какво казват режисьорът и актьорите за проекта.

Ето набързо списъка с участниците, само един от които знаехме август месец: Кристоф Валц, Тилда Суинтън, Мелани Тиери, Питър Стормаре, Санджийв Баскар и Мат Деймън. Казахме ви, че не е никак лош списък, при това за филм, който вече се очертаваше като една от най-интересните фантастики в близкото бъдеще. Гилиъм обещава смях, черни дупки, човешки взаимоотношения, неясно количество голота, както и смисъла на живота.

Неслучайно сме сложили Деймън на последно място, въпреки че без съмнение е най-високопрофилният от изброените по-горе имена – той ще има съвсем скромна роля. Ето какво казва самият актьор:

„Ще снимам много малка роля във филма. Някой най-накрая му е дал пари за този филм, слава богу. С Кристоф Валц и Тилда Суинтън. Готов съм на всичко за Тери. Минаха десет години от миналия път, когато работих с него. Написах му дълъг и-мейл, защото обсъждахме как ще изглежда героя. Действието се развива в бъдещето и той искаше да има специфичен външен вид, но след това трябваше да (посочва обръснатата си глава)… и питах Тери какво ще правим. Той каза „Всъщност ще се възползваме от факта, че главата ти е обръсната. Защо да не променим линията на косата ти?” Изпрати ми снимка на оплешивяваща глава със стърчаща бяла коса. Сега правят перуката и е сиво-бяла… Тери винаги знае какво иска.”

Ето какво обяви Гилиъм за двете най-нови попълнения на екипа, Стормаре и Баскар:

„Вълнение на фронта! „Zero Theorem” има още двама брилянтни актьора: Питър Стормаре и Санджийв Баскар. Не само гениални комици, но и много добри приятели. Те ще делят две роли по едно и също време. Надявам се да ви хареса.”

Господ знае какво означава това, но ни харесва как звучи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *