Кристоф Валц

Често се оплакваме от късмета на Тери Гилиъм – то не бяха „Добри поличби”, не беше „Дон Кихот”, все не се получават нещата, все няма пари, само проблеми… Но никога не сме се оплаквали от самия Гилиъм и никога няма да го направим – най-малкото никога не се отказва и знаем, че прави всичко възможно, за да ни зарадва с още няколко неповторими шедьовъра. Той винаги ще си остане един от най-любимите ни режисьори, голям е просто и за щастие има огромен брой фанатични фенове. Специално за всички тях е тази абсолютно отлична новина.

След като преди месец обяви, че следващият му филм ще е мистериозен проект, който ще се снима в Румъния. Сега научаваме, че става дума за „The Zero Theorem” по сценарий на Пат Рушин, проект, който Гилиъм се опитваше да осъществи още през 2009. И още по-обещаващо, Кристоф Валц ще изиграе главната роля на компютърния гений Кохен Лет, твърдо решен да разкрие смисъла на живота, ако въобще има такъв (ние малко се съмняваме, честно казано). Типично за Гилиъм идеята не е никак семпла, така че ако искате повече подробности, вижте какво казват Deadline по въпроса:

Лет живее в Оруелски корпоративен свят, където „mancams” са многобройните очи на загадъчна фигура, позната единствено като Management. Той работи над решението на странна теорема и живее като отшелник в дома си – съсипан от пожар параклис. Само две неща нарушават изолацията и работата му – неочаквани визити от похотливата Бейнсли, която го изкушава с „tantric biotelemetric interfacing” (виртуален секс), и Боб. Боб е гениален и непокорен син на Management, който завързва истинско приятелство с Лет, въпреки че посещенията му са идея на Management – начин да разсейва и следи Лет, който се опитва да разреши сложната теорема. Боб създава „inner-space” костюм, с който Лет да пътува към същността си и да разкрие тайните и истината в собствената си душа. Защото там се крият отговорите, които и Лет и Management търсят. Този костюм и съпътстващия го компютър ще направят инвентаризация на душата на Лет и така или ще докажат или ще опровергаят Теорема Нула.

Нямаме търпение! Подготовката вече е започнала и правата за разпространение ще се пуснат официално за продажба на тазгодишния фестивал в Торонто – надяваме се да има предостатъчно заинтересовани. Не очакваме да стане истинска „bidding war”, както за някои по-комерсиални проекти, но не би ли било чудесно?

Снимките трябва да започнат на 22 октомври и поне за нас (и съвсем неоправдано), тази точна, ясна дата ни вдъхва надежда, че този път всичко ще е наред, планетите ще се подредят в права линия с Луната* и съвсем скоро ще пишем още много новини за „The Zero Theorem” – кастинг, първа снимка, трейлър, премиера, знаете процедурата.

* Снощи на плажа бяха особено приятна гледка!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Супер! Това е добра новина!
    Още повече след последните му филми – съжалявам, но „Земя на приливи“ е далеч от обичайното му ниво, а „Сделката на д-р Парнасъс“ беше твърде странна…

  2. Въпрос на вкус – аз предпочитам „Кралят на рибарите“ и „12 маймунки“ 🙂

  3. Е, и аз! 🙂 Тези двата заедно с „Бразилия“ и „Страх и омраза в Лас Вегас“ са ми любимите ми негови филми. Просто споменавам, че ми харесват и другите. 🙂