Създаден по романа на Лорънс Блок, на пръв поглед „A Walk Among the Tombstones” на Скот Франк звучи като поредния филм, в който Лиъм Нийсън го раздава „bad аss” и избива де що има лоши типове. Той е в ролята на Мат Шудър, бивш полицай алкохолик, който в момента работи като нелицензиран частен детектив, опериращ на ръба на закона и нает от трафикант на наркотици да открие хората, които са отвлекли и убили съпругата му. С една дума, аман!

Но нека не избързваме с оценките. Първо, доколкото разбираме, романът на Блок е доста по-сериозен и драматичен, отколкото звучи преразказан в едно изречение, второ, режисьор и сценарист е Скот Франк („The Lookout” „Специален доклад”, „Извън контрол”), който по принцип може да задържи вниманието ни дори и към леко клиширана история за отмъщение и изкупление, и трето, от трейлъра става ясно, че ако не друго, подходът към звучащия като „поредната Нийсън тупалка” филм е доста по-различен от обикновено.

Дали в крайна сметка различен ще означава по-добър, ще разберем чак след като изгледаме филма. Сега вижте трейлъра, а след него хвърлете едно око на един постер и на няколко снимки.

http://www.youtube.com/watch?v=O6Ttj9tXzCA

плакат

Режисьор на „A Walk Among the Tombstones” е Скот Франк, а освен Лийъм Нийсън, в ролите ще видим Дан Стивънс, Бойд Холбрук, Рут Уилсън, Себастиан Роше, Уитни Ейбъл, Ерик Нилсен и др.

Премиерата е 19 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *