“Тъмната кула” придобива грандиозна форма

от на 2010-09-11
 

“Тъмната кула”

Преди повече от четири месеца ви съобщихме разпространените от Deadline и THR слухове, че филмовите права за magnum opus-ът на Стивън Кинг “Тъмната кула” са преминали в ръцете на Imagine Entertainment и Weed Road Productions с идеята Акива Голдсман да напише сценария, Рон Хауърд да режисира, а Брайън Грейзър и Кинг да бъдат продуценти.

Още тогава се спекулираше точно каква форма ще приеме тази екранизация, предвид огромния обем на романите и упорито се говореше за телевизионен сериал и поредица от филми.

Сега от Deadline официално потвърждават тази информация и съобщават, че Universal  и NBC са се навили да подкрепят проекта и са сключили безпрецедентна сделка, която включва кино трилогия и телевизионен сериал.

Всичко ще започне с кино филм, последван от първия сезон на тв сериал, който ще служи за преход към втория филм от трилогията. След неговото излизане, ще последва нов сезон от сериала, който този път ще бъде предистория – по подобие на четвъртата и най-новата и предстояща да излезе осма книга от поредицата, разказваща за младите години на главния герой Роланд Дисчейн – и който ще доведе до финалния завършек на историята.

А идеята е всичко това да се снима наведнъж – или както казват американците back-to-back – по подобие на „Властелинът на пръстените”. Ето какво казва Рон Хауърд по въпроса:

Това, което Питър направи е истински подвиг, кино история. Нашият подход също е мотивиран от материала. С подобна история, ако се придържаш към една или друга форма, има ужасен риск да изневериш на оригинала. Размерът и мащабът искат бюджет като за голям екран. Но ако избереш само филмите, зрителите ще загубят нюансите на някои от героите, както и много яки обрати, които са идеални за зашеметяващ, грабващ телевизионен сериал. Отделихме много време и размисли по този въпрос, много разговори и анализ от бизнес гледна точка, за да намерим привърженици, които да рискуват заедно с нас. Надявам се зрителите от откликнат по начин, който да ни мотивира да продължим да работим след първата или втората година. За мен като кинотворец, това е непозната територия. Ще е невероятно изживяване за нас – да се опитаме да представим подобаващо тази история и тази вселена.

“Тъмната кула”

Честно да ви кажем, обожаваме „Тъмната кула” и просто нямаме търпение да видим какво ще се получи. Доста хора не са доволни от идеята точно Рон Хауърд да режисира, но ние го харесваме и смятаме, че ще се справи добре.

И накрая, позволете ни да завършим като предишния път и да кажем, че ако все още не сте чели нито едно от приключенията на Роланд Дисчейн от Гилеад, който се е отправил на епично пътешествие към Тъмната кула – център и опора на целия, променен до неузнаваемост свят – не протакайте повече, защото просто не знаете какво губите.

А ако сте от онези хора „Аз Стивън Кинг не чета, защото не си падам по ужаси”, по-добре ходете се скрийте някъде, защото си нямате представа за какво пише този човек.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте