Waco
The Kingdom of Heaven is coming! I promise you!

Това беше бързо. Едва вчера видяхме първите официални снимки на Тейлър Кич като печално известния проповедник Дейвид Кореш в предстоящия мини-сериал от шест части на братята Джон Ерик Доудъл и Дрю ДоудълWaco” с Майкъл Шанън и Джон Легуизамо, а ето, че днес се сдобиваме с трейлър, при това обещаващ.

Припомняме, че „Waco” разказва истинската трагична история на Кореш и предвожданата от него секта „Клонка Давидова” (основана като реформаторско движение, възникнало в рамките на Църквата на адвентистите от седмия ден, от „нашата гордост” Виктор Хутев) и техния фатален сблъсък с правителството на САЩ.  През 1993 г. в религиозния център на „Клонка Давидова” в Уейкоу, Тексас, Кореш и останалите членове на сектата влизат в 51-дневен въоръжен сблъсък с ATF (Бюро за контрол над алкохола, тютюна и огнестрелните оръжия), ФБР и националната гвардия на щата Тексас, което води до смъртта на 82-ма души, включително Кореш, двадесет деца и четирима агенти на ATF.

Вижте трейлъра.

Изглежда ни чудесно. Затвърждава усещането, че този път на Тейлър Кич наистина ще му се получи. Хареса ни както визията, така и ритъмът на този трейлър и стискаме палци и самата поредица да ни остави с подобно чувство. Историята е изключително интересна и се надяваме да научим подробности, които не знаем, а и ни е любопитно каква точно ще е гледната точка на братята Доудъл – събитията в Уейкоу са записани като едно от най-големите недоразумения в историята на САЩ и до ден днешен се водят спорове чия е вината за трагедията.

Режисьор на „Waco” е Джон Ерик Доудъл („Карантина”, „Дявол”, „Както горе, така и долу”), който е съсценарист заедно с брат си Дрю Доудъл. Освен Тейлър Кич в ролите влизат и звезди от ранга на Майкъл Шанън, Джон Легуизамо, Андреа Райсбъроу, Рори Кълкин, Мелиса Беноист, Пол Спаркс, Шей Уигам, Джулия Гарнър и др.

Премиерата на сериала е предвидена за януари 2018 по The Paramount Network.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *