В Гранчестър (Grantchester) е 1956 г., а по Epic Drama пристига нов викарий – Уил Девънпорт – и заема мястото на Сидни на амвона. Идеалистичен, Уил ще се окаже въвлечен в света на инспектор Джорди Кийтинг с убийствени заговори и престъпления от страст, душата му ще се развълнува, тревожното му минало ще излезе наяве. От 1 юни, всеки четвъртък в 22:00 часа с повторение в неделя от 20:25 часа.

Пет дни по-късно пък, на 5 юни, понеделник, в 22:00 часа в ТВ дома на криминалната драма с нов сезон се завръща Инспектор Далглиш (Dalgliesh). Заедно с помощничката му сержант Кейт Мискин се те ще посрещнат три съвсем нови мистерии с убийства в три епизода с филмова продължителност.

А детектив Мърдок вече е тук! Най-новият сезон на Криминалните случаи на Мърдок (Murdoch Mysteries) е по Epic Drama всеки вторник в 22:00 часа с повторение от 21:15 часа следващата неделя.

Гранчестър

Годината е 1956 г. – една година след като Аманда си тръгва и г-жа Магуайър, която сега е г-жа Чапман, се омъжва за Джак. Реални промени витаят във въздуха и следвоенните правила престават да съществуват – това е раждането на понятието „тийнейджър“, ерата на Елвис, а и в дома на свещеника също има промяна.

Сидни Чеймбърс се чувства без посока и без кауза – докато не пристига американската активистка за граждански права Вайълет Тод и не разпалва нуждата му от социална справедливост.

В Гранчестър пристига също нов викарий – Уил Девънпорт – и заема мястото на Сидни на амвона. Идеалистичен и енергичен, Уил е човек от народа; той ще се окаже въвлечен в света на инспектор Джорди Кийтинг с убийствени заговори и престъпления от страст, душата му ще се развълнува и ще излезе наяве тревожното му минало. Когато Джорди е оставен да се оправя в света без Сидни, къде се вписва той?

Инспектор Далглиш

Далглиш и помощничката му сержант Кейт Мискин се завръщат в три съвсем нови мистерии с убийства.

В първата история младо момиче е намерено мъртво и аутопсията изглежда напълно рутинна, но Далглиш е извикан да разследва, когато настъпва втора смърт. Във втората история знаменитата адвокатка Вениша Олдридж помага на очевиден убиец да излезе на свобода; когато седмици по-късно мис Олдридж е убита брутално в стаята си, Далглиш е въвлечен в свят на съперничество, предателство и травми.

В последната глава от тази поредица Далглиш е призован да разследва убийство в музея „Дюпейн“, институция, известна с любопитната си експозиция за най-отвратителните престъпления от междувоенните години.

Криминалните случаи на Мърдок

В началото на сезон 16 Мърдок и Огдън свикват с живота с бебето Сузана, а Крабтрий оставя годеницата си Ефи Нюсъм пред олтара, след като леля му предрича, че бракът му с нея ще подпише смъртния ѝ акт.

Междувременно детектив Уотс е изчезнал от работа си и от Торонто, вероятно с любовника си, касапина Джак, и неговото бебе Самуел. Другите случаи в този сериал включват: заплетена ситуация с литературните светила Ръдиард Киплинг и Едит Уортън – и завръщането на Луси Мод Монтгомъри; разследване на смъртта на любител на мотоциклети, което е подпомогнато от конкуриращите се изобретатели Уилям С. Харли и Артър Дейвидсън; Мърдок и Огдън обличат прости дрехи и проникват в селска общност, за да спечелят доверие и получат информация от колонията, когато е убит млад менонит.

Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *