Нийл Маршал

Ето на това му викаме приятна новина. Според The Hollywood Reporter жанровият режисьор Нийл Маршал („Dog Soldiers”, „The Descent”, „Центурион”) ще застане зад камерата на епизод от втория сезон на създадения по бестселърите на Джордж Р. Р. Мартин супер-успешен сериал на HBO „Игра на тронове”. Новината бе потвърдена и от самия Мартин, който на всичкото отгоре направи нещата още по-апетитни, като сподели, че Маршал ще режисира епизод, на който лично той е автор на сценария, и че става въпрос за епизод озаглавен „Черна вода”.

Тези, които са чели втория том от поредицата знаят, че става въпрос за битката на Черна вода, която е един от най-впечатляващите батални моменти в романа. Лично ние, докато го четохме, непрекъснато се чудихме как ли би изглеждало това на кино и честно казано ни е трудно да видим как ще се получат нещата за телевизия. Все пак, на базата на видяното до момента от сериала смятаме, че ще има какво да видим. Ето какво казва и самият Мартин: „Все още не знам как бихме могли да си позволим и половината от това, което съм заложил в сценария, но ако някой може да изпълни пръскащата бюджета битка, това е Маршал”.

Не сме сигурни, какво означава това за останалите проекти на Маршал, които сме ви споменавали – като “Underground” разказващ за света на изисканите ъндърграунд гурме ресторанти, следвайки „млад и амбициозен готвач, който се потапя в ужасяващия свят на екстремната кухня” или неозаглавения проект за извънземно нашествие по времето на Втората световна война – но честно казано, дори и нито един от тях да не стане, няма да тъжим много, защото този епизод на „Игра на тронове” ще ни държи влага доста дълго време.

Ето и новите попълнения, които ще се присъединят към вече познатия актьорски състав от първи сезон.

Гуендолин Кристи (Бриен), Лиам Кънингам (Сир Давос Държеливия), Оливър Форд Дейвис (майстер Крессен), Стивън Дилейн (Станис Баратеон), Натали Дормер (Марджъри Тирел), Карис ван Хоутен (Мелисандра Асшайска), Джема Уилан (Йара Грейджой – Аша в романите, но името й е променено в сериала, за да не се бърка с Оша), Нонсо Анози (Ксаро Ксоан Даксос), Том Улашиха (Джакен Х’гар), Кер Логан (Матос Държеливия), Рой Дотрис (пиромантът Халайн), Хана Мъри (Джили), Карл Дейвис (Алтън Ланистър, който не се появява в книгите), Бен Кромтън (Едисон „Скръбния Ед” Толет), Майкъл МакЕлатън (Рууз Болтън), Робърт Пю (Крастър), Патрик Малахайд (Бейлон Грейджой), Даниел Портман (Подрик Пейн) и Иън Хенмор (Пиат Прий).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *