Преди известно време в новинарския поток се появи трейлър на новия филм на исландския режисьор Балтазар Кормакур и неволно обърнахме внимание на факта, че в нашите архиви има информация за сериозен брой негови творби – 2 Guns, Everest, Adrift, Beast и сериалът Katla. Историята, която предстои да разкаже Кормакур в Touch, е за трогателна любов, която се оказва жива въпреки изминалите години и километрите разстояние…

Сценарият на филма е създаден от Олаф Йохан Олафсон и Комаркур по едноименния роман-бестселър на Олафсон, издаден през лятото на 2022 година. В центъра на сюжета е един вдовец на име Кристофър, който е принуден да затвори успешния си ресторант в Рейкявик заради пандемичните регулации от началото на десетилетието. Той решава, че ще поеме към Лондон и Япония, за да открие момичето, в което е бил влюбен преди много десетилетия.

Вижте как изглежда това романтично пътешествие…

Ето как допълва усещането за авантюристично приключение официалният синопсис на Touch:

Една романтична и трогателна история, разказана в продължение на няколко десетилетия и на няколко континента – Touch проследява изпълненото с емоции пътешествие на един вдовец, който се опитва да намери първата си любов, изчезнала внезапно преди 50 години, преди да приключи времето, отредено му на този свят… Тази сърцераздирателна история, изпълнена с тайнственост, се обръща към миналото, за да изследва болката и красотата на любовта и приятелствата, които неизбежно остават своя отпечатък върху всеки от нас.

Изборът на сюжет от страна на Балтазар Кормакур е много интересен и ще ни е любопитно как съвременната публика ще приеме тази любовна история.

В актьорския екип на Touch се включват Егил Олафсон, Мицуки Кимура (известна като модел под името Коки), Палми Кормакур, Масахиро Мотоки, Йоко Нарахаши, Мег Кубота, Тацуя Тагава, Чарлз Нишикава, Сигурур Елингсен и Масатоши Накамура.

Очаква се Focus Features да разпространят филма по кината в САЩ от 12 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *