Има хора в нашия Операционен кръг, които само като чуят Шекспир (да пребъде името му, пък и тези дни се навършват 450 години откакто се е появил на този свят!) – и си умират от удоволствие, че нещо негово ще бъде поставяно отново някъде – без значение дали ще бъде на сцена у нас (за съжаление, напоследък не попадаме на добри интерпретации!) или нейде в чужбинско.

И понеже съвсем наскоро гледахме Кенет-Брановия театрален „Макбет”, новината, че в ролята на шантавия шотландски крал ще влиза Макъл Фасбендер, ни хвърли в див възторг.

Просто имаме развинтено въображение и си го представихме доста образно, като за тази цел неусетно в добро упражнение се е превърнала и робовладелската му роля в „12 години робство”. Не че нещо, нали… ама всъщност на Фасбендеер надали му трябват упражнения – актьорството му извира отвътре.

Снимките на „Макбет”, начело на който е австралиеца Джъстин Кързел („Snowtown”), текат в момента и вече можем а видим първи официални кадри.

Майкъл Фасбендер

Майкъл Фасбендер и Марион Котиар

В интервю пред Daily Mail Фасбендер признава, че всички в екипа са обърнали внимание на шотландския акцент, като единственото изключение е Марион Котиар, която ще играе лейди Макбет (за нея „оправданието” е, че е прекарала известно време във френския кралски двор). Отново по думите на Фасбендер, той не смята героя си за „зъл”, като подобна характеристика не би могла да помогне за изграждане образа на персонажа.

„Искам да открия мотивацията му. Когато се срещаме с него, той е добър, доколкото му позволяват обстоятелствата – той служи вярно на краля си и се грижи за войниците си. Той страда от психическа травма от непрестанните войни, в които – да не забравяме – бойците са убивали от упор, с мечове! Освен това двамата с лейди Макбет са изгубили дете.”

Такива подробности вдъхват увереност, че екипа зад екранизацията обръща внимание на интересни детайли, което в съчетание с неверояттине актьори, ще гарантира сигурно Шекспирово удоволствие.

Във филма участват още Пади Консидайн, Дейвид Тюлис, Шон Харис, Джак Рейнър, Елизабет Дебики. Премиерата на „Макбет” се очаква да е в началото на 2015, но след като рекламната кампания вече стартира, нищо чудно The Weinstein Company да покаже първи кадри по време на фестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *