Отдавна не сме гледали на кино качествен, високопрофилен „mindless fun” филм-катастрофа, но това лято имаме обещание за такъв в лицето на Туистърс (Twisters) – своеобразното продължение (или римейк – все още не е съвсем ясно) на една от катастрофичните класики от 90-те. Новият филм е дело на номинирания за „Оскар“ режисьор Лий Айзък Чънг (Minari) и сценариста на Завръщането Марк Л. Смит, а в ролите са Глен Пауъл, Дейзи Едгар-Джоунс и Антъни Рамос.

Първоначално нямахме особени очаквания към проекта, но първият трейлър ни даде надежда, че Туистърс може да ни предложи всичко, което човек би могъл да иска от този филм – да бъде в духа на оригинала, да има симпатични герои, качествени ефект и като цяло да е приятно пуканково развлечение, а не кух драматичен напън или по-лошо – поле за социалнополитически лозунги. Сега получаваме и две нови реклами, които по-скоро затвърждават това ни усещане. Вижте. 

Определено британската реклама ни харесва повече. Всъщност, ако беше само щатската нямаше да сме особено доволни, но няма да се фокусираме върху негативи. Надеждите ни за качествено развлечение все още са налице, но бъдете сигурни, и за секунда не пренебрегваме възможността накрая да ни сервират една голяма димяща порция тор, както толкова често се случва напоследък с комерсиалните филми. Но вярваме в творческия екип и им стискаме палци. 

Ето и официалния синопсис на Туистърс, а след него ще откриете и два нови постера. 

В центъра на историята е Кейт Купър (Едгар-Джоунс) – бивш преследвач на бури, измъчвана от спомена за опустошителна среща с торнадо по време на студентските си години. Търсейки безопасността, сега тя изучава модели на бури само на екрана на компютъра си в Ню Йорк, но един ден е привлечена обратно във Великите равнини на Оклахома от нейния приятел Хави (Рамос), за да тества революционна нова система за проследяване. Там пътят на Кейт се пресича с този на Тайлър Оуенс (Пауъл) – чаровна и безразсъдна суперзвезда в социалните мрежи, който процъфтява като поства онлайн своите бурни-приключения (колкото по-опасни, толкова по-добре) с необуздания си екип. Докато сезонът на бурите навлиза в разгара си, се отприщват невиждани досега, ужасяващи природни явления и Кейт, Тайлър и техните съревноваващи се екипи се озовават на пътя на множество системи от торнада, в битката на живота им.

Режисьор на Туистърс (Twisters) е Лий Айзък Чънг (Minari), а сценарият е на Марк Л. Смит (The Hole, Overlord, Завръщането). Продуценти са Франк Маршал и Патрик Кроули, а в ролите са Глен Пауъл, Дейзи Едгар-Джоунс, Антъни Рамос, Мора Тиърни, Дарил Макормък, Саша Лейн, Кирнън Шипка и др.

Премиерата е на 19 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *