След като се наложи известно забавяне, за да може Джони Деп да си вземе почивка от образа на Джак Спароу (ние не сме сигурни как точно е почивал, след като последните години той си играе по един и същи начин – все Спароу, само че с различен грим и костюми, ама щом казват…), преди броени дни под ръководството на Йоаким Рьонинг и Еспен Сандберг („Кон-Тики”) в Австралия започнаха снимките на пета част от изключително успешната поредица „Карибски пирати” – „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”.

По случай старта на продукцията, в интернет се появи кратък официален синопсис, а продуцентът Джери Брукхаймър разпространи първата задкулисна снимка. Вижте ги.

Йоаким Рьонинг и Еспен Сандберг - Карибски пирати 5

Не е нищо интересно, но на този ранен етап не сме и очаквали друго. Все пак на режисьорския монитор се забелязва Спароу, което за дечурлигата и хардкор почитателите му, сигурно ще е вълнуващо.

Ето и какво можем да очакваме от капитан Джак този път:

Потопен в изцяло ново приключение, злочестият капитан Джак Спароу открива, че ветровете на нещастието могат да духат дори още по-силно, когато смъртоносните призрачни пирати, предвождани от стария му враг, ужасяващия капитан Салазар (Бардем), са избягали от Триъгълника на дявола, с намерение да убият всички пирати в морето… включително и него. Единствената надежда на капитан Джак е да открие тризъбеца на Посейдон – артефакт, който дава на своя притежател пълен контрол над всички морета.

И ние, като много хора, останахме разочаровани от „В непознати води”, но като цяло сме почитатели на поредицата (да, харесваме и „На края на света”) и стискаме палци „Dead Men Tell No Tales” да се получи. Ние не искаме много – дайте ни повечко Барбоса, морски битки и CGI-образи като във филмите на Вербински и ще сме доволни.

Режисьори на „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” са Йоаким Рьонинг и Еспен Сандберг, а сценарият е дело на Джеф Нейтънсън („Хвани ме, ако можеш”), а в ролите са Джони Деп, Хавиер Бардем, Кая Скоделарио, Джефри Ръш, Кевин Р. Макнали, Стивън Греъм, Брентън Туайтс, (евентуално) Орландо Блум и други.

Премиерата е 7 юли 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Преди малко изгледах първия филм- в една сцена имаше един папагал, който пееше именно „Dead Men Tell No Tales“… 🙂

  2. Тоя филм скоро ще започнат да го рекламират, което автоматично означава, че скоро ще стартира пандемия на тъпотата 🙁