Предизвикателно, силно, с позиция – документалното кино има задължението да изпълнява тези изисквания. То е неоценим свидетел на времето. Когато носи подписа на утвърден режисьор – тогава филмът се сдобива с печат „задължителен за гледане” още преди да се е появил на екран.

Вече сме ви информирали за проекта на Вернер Херцог „Into The Abyss: A Tale of Death, A Tale of Life”, а сега имате възможност да видите и първият трейлър.

(чрез Apple)
http://www.youtube.com/watch?v=_HJzyIJLPlg

Into The Abyss” проследява историите н няколко престъпници, осъдени на смърт в Тексас. Херцог разговаря с тях, със следователите, работили по престъпленията, и с хора, чиито живот е свързан по някакъв начин със затворниците. Екзекуцията на един от тях, 28-годишният Майкъл Пери, е била насрочена 8 дни след интервюто му с режисьора. Наистина, много вярно е наблюдението на критиците, че очевидно Вернер Херцог знае много добре къде и какво да търси – той се опитва да прозре истините в бездната на човешката душа. А тя често се оказва зловеща и безкрайно мрачна територия.

Документалното кино е поглед към провокативни проблеми, в точното време, на точното място, без премълчаване. Пожеланието е да има винаги и точни хора в публиката, до които да стигат такива филми. „Into The Abyss” ще бъде показван в ограничен брой киносалони отвъд Океана от 11 ноември 2011 година.

Into The Abyss

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *