Кроненбърг

Докато продължаваме да чакаме – кога търпеливо, кога с нерви – следващия, вече заснет филм на Дейвид Кроненбърг, „Cosmopolis”, с радост научаваме, че режисьорът не стои без работа и според THR в момента подготвя пилот на телевизионна драма за „Media Rights Capital”.

Подобаващо озаглавен „Knifeman”, сериалът (ако просъществува – знаете как стои положението с пилотите и не всички имат късмета на „Ханибал” да получат одобрение за 13 епизода, още преди да е заснет и един кадър) ще е екранизация по романа на Уенди Мур „The Knife Man”, биография на хирург от 18 век на име Джон Хънтър. За съжаление, от новината не става ясно дали сериалът ще е просто вдъхновен от действителната история или – далеч по-добрата възможност – действието ще се развива през 18 век и ще проследи интересния и не изцяло почтен живот на уважавания хирург.

Кроненбърг ще режисира пилота и ще продължи работа по следващите епизоди като изпълнителен продуцент, заедно със Сам Рейми. Сценарист е Ролин Джоунс („Friday Night Lights”). Засега няма абсолютно никаква яснота, но ако на света е останала поне една капка здрав разум, някоя телевизия ще закупи пилота и веднага ще се заеме с подготвянето на следващите епизоди. Един HBO, Showtime или AMC сезон от 13 супер-яки епизода ще ни дойде таман.

Честно казано, нямаме и нищо против идеята Александър Ажа да режисира пилотния епизод на „Скенери” по класиката на Кроненбърг, но откакто плъзна слухът миналото лято, не се чува нищо на този фронт.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments