Доналд Тръмп е една от най-неизбежните фигури през последните десет години, но той всъщност е част от публичното пространство още от 80-те години на миналия век. Беше само и единствено въпрос на време да започнат да се правят филми за неговия живот, бизнеси и политическа кариера и сега отправяме поглед към един от първите.

Филмът неизненадващо се нарича The Apprentice (заглавието на дългогодишния реалити формат, който Тръмп водеше), а в ролята на Тръмп ще видим Себастиан Стан, подкрепен от Джеръми Стронг, когото вече всички познават от Наследници, както и Мария Бакалова. Историята ще проследи издигането на Тръмп в средите на недвижимите имоти през 70-те и 80-те години, когато той сключва фаустовска сделка с влиятелния и спорен адвокат и политически фиксър Рой Кон (познат на всеки, който гледа наскоро излезлия чудесен Fellow Travelers, където Кон също имаше много важна роля).

Без съмнение най-интересната част от цялата работа е, че режисьор на филма е Али Абаси – датски режисьор от ирански произход, който до момента се занимава само с независими и странни проекти като Holy Spider, който разказва за журналистка, разследваща сериен убиец на проститутки и Граница, който пък е за митничарка, която може да надушва страх. С една дума – интересен и нестандартен режисьор, който се занимава с много специфично кино и със сигурност ще бъде интересно как ще подходи към биографичен филм за личност, която освен това целият свят малко или много познава.

Това ще е и най-голямото предизвикателство пред Себастиан Стан – как да изиграе някого без да бъде карикатура, но в същото време – все пак разпознаваемо Тръмп, защото всичко различно веднага ще бъде отписано като недостоверно – ние знаем той как говори, как жестикулира, как се движи. В първия официален кадър от проекта по-долу виждаме, че косата поне е докарана отлично, а самият Стан е до голяма степен неразпознаваем. Личи си, разбира се, пословичният интензитет на Джеръми Стронг, но това не ни учудва въобще, особено в тази роля очакваме, че той ще бъде доста плашещ.

The Apprentice е режисиран от Али Абаси по сценарий на Гейбриъл Шърман (The Loudest Voice). В главните роли са Себастиан Стан, Джеръми Стронг, Мария Бакалова и Мартин Донован.

Премиерата ще бъде част от състезателната програма на фестивала в Кан, който започва на 14 май. Ще следим за нови кадри и със сигурност за трейлър и ще ги споделяме, когато се появят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *