Дългоочакваната ваканция за почитателите на трилър и хорър филмовите заглавия, които считат 31 октомври за личен празник, започва! TV1000 предлага колекция от изправящи на нокти филми във всеки делничен ден от днес, фаталния петък, 13 октомври, чак до вторник, 31 октомври.

Сезонът на Хелоуин по TV1000: филм или лакомство?

Все пак е важно зрителите със слаби нерви и високо кръвно да знаят, че не става дума само за абсолютни хорър класики като Убийствен пъзел, Дяволът в Емили Роуз и Когато звънне непознат. В подборката влизат и трилър заглавия като Първичен код с Джейк Джиленхол, Човек без сянка с Кевин Бейкън и Нашествието с Даниел Крейг, та дори почти детският Къща-чудовище със Стив Бушеми.

Хайде, колко страшен може да е Стив Бушеми, наистина?!

Когато звънне непознат
Докато гледа деца, гимназистка е безпокоена от непознат, който ѝ се обажда постоянно. В крайна сметка полицията я уведомява, че обажданията идват от къщата.
13 октомври в 22:00 часа
15 срещу 16 октомври в полунощ

Мъглата
Да отпразнуваме рождения ден (21 септември) на Стивън Кинг с една от най-страховитите му истории (бел. ред. ние го празнуваме поне месец)
Поради необикновена буря вид кръвожадни същества се появяват в едно градче, където малка група жители се крият в супермаркет и се борят за живота си.
13 октомври в 23:50 часа

Американски върколак в Лондон
Филмотечна класика от 1981 г.
Двама американски студенти са нападнати по време на пешеходна обиколка на Великобритания от върколак, за чието съществуване никой от местните не иска да признае.
17 октомври в 22:00 часа

Нашествието
С Никол Кидман и Даниел Крейг
Когато психиатърка открива извънземния произход на епидемия, която променя човешкото поведение, трябва да се бори, за да защити сина си, който може би държи ключа към спирането на инвазията.
18 октоври от 22:00 часа
21 октомври от 00:10 часа

Специален бонус за пораснали тийнейджъри: Здрач: Новолуние
Втора част на сагата: Едуард напуска Бела след нападение, при което тя едва не загубва живота си, и в депресията си тя попада в още една трудна връзка – този път с близкия си приятел Джейкъб Блек.
22 октомври от 17:20 часа

Първичен код
С Джейк Джиленхол
Войник се събужда в тялото на друг мъж и открива, че е част от експериментална правителствена програма и трябва да намери в рамките на осем минути виновника за експлозията в градски влак.
19 октомври от 22:00 часа

Зомбиленд: Втори удар
С Уди Харелсън
Кълъмбъс, Талахаси, Уичита и Литъл Рок се преместват в централните щати и се изправят срещу еволюирали зомбита, други оцелели хора и разногласията на импровизираното си семейство.
23 октомври от 22:00 часа

Човек без сянка
На Пол Верховен с Кевин Бейкън, Елизабет Шу и Джош Бролин
Когато лидерът на екип от учени доброволно се подлага на техния експеримент за човешка невидимост, той постепенно се променя и се обръща срещу тях с ужасяващи последствия.
24 октомври от 22:00 часа

Клетката
С Дженифър Лопес, Винс Вон и Винсънт Д’Онофрио
Агент на ФБР убеждава социална работничка да влезе в ума на изпаднал в кома сериен убиец, за да разбере къде е скрил последната си отвлечена жертва.
25 октомври от 22:00 часа

Убийствен пъзел
Оригиналната първа част от 2004 г.
Двама непознати се събуждат в една стая, без да си спомнят как са попаднали в нея, и скоро откриват, че са пионки в смъртоносната игра на известен сериен убиец.
26 октомври от 22:00 часа

Убийствен пъзел 2
Втора част на трилогията – от 2005 г. В момента в кината е последната Saw X част.
Детектив и неговият екип трябва да спасят 8 души, хванати в капан във фабрика от извратения сериен убиец, известен като Джигсоу.
27 октомври от 22:00 часа

Хелбой
Оигиналът на Гийермо дел Торо от 2004 г. с Рон Пърлман
Призован от нацистите демон е спасен от лапите им и отгледан от малък, за да се превърне в защитник срещу силите на злото. Филмът е от 2004 г.
14 октомври от 19:35 часа
29 октомври от 19:35 часа

Къща-чудовище
С участието на Стив Бушеми в главната роля. 2006 г.
Трима тийнейджъри откриват, че къщата на съседа всъщност е живо, дишащо, страховито чудовище, което възнамерява да изяде всички деца на Хелоуин!
30 октомври от 22:00 часа.

Дяволът в Емили Роуз
По действителен случай. Филмът е от 2005 г.
Вдъхновен от истинска история: адвокатка поема дело за непредумишлено убийство с участието на свещеник, извършил екзорсизъм на младо момиче. В ролите – Лаура Лини и Том Уилкинсън.
Хелоуин, 31 октомври в 22:00 часа

 –

Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *