За всички почитатели на политическия живот в Щатите преди известно време в мрежата се появи новина, свързана с нов проект на шведския режисьор с ирански произход Али Абаси, след миналогодишния му Holy Spider (с награда за най-добра актриса от Кан 2022). Бъдещият филм е озаглавен The Apprentice и в него ще участва Себастиан Стан в ролята на… младия Доналд Тръмп. Deadline, споделя, че освен него в проекта ще участват Джеръми Стронг (Succession) в ролята на „голямата бяла акула“, добър приятел и своеобразен настойник на Тръмп, адвокат Рой Кон и нашата родна Мария Бакалова – като първата съпруга на Тръмп, Иванка.

Трудно е да се предположи, че Абаси ще има амбицията да се насочи към биографичен филм, посветен на Тръмп, но пък от друга страна е доста любопитно колко дръзко би подходил именно този режисьор към историята на противоречива личност като бившия американски президент. Фокусът ще е върху изграждането на финансовата империя на Тръмп през 70-те и 80-те години на ХХ век и върху съветите и „челния пример“, щедро предоставени от Кон. Важен е и моментът, в който се обявява началото на работата по този сюжет – при съдебно производство за измама и при застрашителната перспектива именно Тръмп да се окаже водещият кандидат на Републиканската партия в предстоящите президентски избори догодина.

Сценарист на The Apprentice е Габриел Шърман (The Loudest Person In The Room), продуценти са Даниел Бекерман (Scythia Films), Джейкъб Джерък (Profile Pictures) и Рут Трейси (Taylored Films); в екипа на изпълнителните продуценти са Ейми Байър, Грант Джонсън и сценаристът Шърман.

Интересната актьорска конфигурация включва двама любимци на голяма част от публиката, която проследи участията на Себастиан Стан във вселената на Marvel, но и в интригуващи разнообразни проекти като Fresh, Pam & Tommy, Dumb Money, Sharper, и на Джеръми Стронг в епохалната НВО-сага Succession, а също и в Armageddon Time, The Gentlemen, The Trial Of The Chicago 7, Serenity. Мария Бакалова също успява да гради име в кинаджийските среди – след Оскаровата ѝ номинация за ролята в Borat Subsequent Moviefilm, последваха участия в Bodies Bodies Bodies, The Bubble, Fairyland, като последният скоро трябва да се появи в широко разпространение, след като световната му премиера беше в програмата на Сънданс през януари 2023.

Развитие по проекта The Apprentice ще бъде очакван с интерес, и то не само поради специфичния главен герой на историята.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *