В ерата на продълженията, римейковете и всякакви други думи, описващи правенето на едно и също нещо, има поне една неоспоримо голяма полза – когато Холивуд реши да прави римейк на филм, оригиналният филм също получава доста по-голяма популярност. Такъв беше случаят с The Guilty, надяваме се точно такъв да е случаят и с другия датски филм, за който ще разкажем днес и ни се струва, че има доста добри индикации за това.

Новият филм, продуциран от компанията на Джейсън Блум Blumhouse, се нарича Speak No Evil и е римейк на едноименния датски филм (оригинално Gæsterne) от 2022 г. Филмът проследява американска двойка с 11-годишна дъщеря, които по време на ваканцията си се запознават с чаровна британска двойка с ням син. Британците канят американците да им гостуват в идиличното им имение и това, което започва като мечтана почивка скоро се превръща в истински психологически кошмар.

Най-хубавите новини, разбира се, са че американският римейк каства страхотни познати лица в основните роли. Любимецът ни Джеймс Макавой е в главната роля и както можете да видите от трейлъра по-надолу, той се отдава на най-плашещите си инстинкти, каквито ни е показвал в страхотни роли като Split и Filth и нямаме търпение да го видим и тук. Жена му е изиграна от Ашлин Франчиози, а в ролите на американската двойка ще видим Макензи Дейвис, която с всяка година заема все по-важни места в страхотни жанрови проекти като Black Mirror, Терминатор: Мрачна съдба, Блейд Рънър 2049 и какво ли още не, както и Скут МакНейри, познат от години от проекти като Monsters, Killing Them Softly, Арго и 12 Years a Slave.

Вижте трейлъра сега:

Не просто ни изглежда страхотно, но най-много се вълнуваме от това, че абсолютно не изглежда като стандартен хорър-трилър, а точно най-добрият вариант на психологически трилър – много дълго време нещата уж изглеждат наред, но усещаш, че нещо ужасяващо се крие под повърхността. В екипа ни има много големи фенове на оригиналния датски филм, заради което и много се надяваме достатъчно хора да се запознаят с него, още преди да излезе римейка, но все пак нямаме търпение да видим именно Джеймс Макавой в тази роля, която изглежда, че така добре му пасва.  

Speak No Evil (Мълчанието е злото) е режисиран от Джеймс Уоткинс (The Woman in Black), който е и автор на адаптирания сценарий. В главните роли са Джеймс Макавой, Макензи Дейвис, Скут МакНейри и Ашлин Франчиози.

Премиерата ще бъде на 12 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Според мен,проблемът с римейковете е,че Холивуд римейква (най-често) добри филми с цел да изцедят още пари от старата слава,вместо да възкресяват лоши (но cult classics ) филми и да им дадат нов шанс.