Психическа и умствена немощ, развод, първо гадже, тийнейджърска бременност, кавги и побоища – много неща могат да се открият във филма на Ръфъс Норис „Broken”, чийто сценарий е дело на Марк О’Роу, по романа на Даниел Клей. Премиерата на британската драма от Северен Лондон беше през пролетта в Кан, в Седмицата на критиката, и в част от отзивите присъства констатацията, че ключовите епизоди са преексплоатирани, а финалът за малко е щял да „предаде” линията на разказа, което би означавало какво? Не ни се иска да затъваме в обяснения преди среща с филма, но засега срещата е само с трейлъра му.

Сюжетът на „Broken” проследява 11-годишната девойка Скънк (Елоиз Лоурънс), чиито живот се променя скоростно. Нейната мащеха (Жана Мариянович) и Майк (Килиън Мърфи) са гаджета, Майк е и учител на Скънк, която е болна от диабет, а баща й Арчи (Тим Рот) всяка вечер се опитва да бъде част от живота на дъщеря си. Момичето се сдобива с гадже, заплашва я съсед-злобар, а и още много драматични неща се случват извън нейната основна сюжетна линия, като всичко ще се събере накрая в един (не)строен пъзел.

Да, наблюдателите твърдят, че „Broken” е именно един от „онези” филми, с многото изводи. Препоръчва се да бъде видян заради актьорските изпълнения, но това ще се случи на френските зрители – защото там тръгва на екран на 22 август. За Щатите нищо не е ясно, пък и там публиката за подобен тип филми е крайно ограничена. Същото важи между впрочем и за нашия пазар.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *