Многократно сме се оплаквали от неприятния факт, че доста филми, дори и такива с известни лица пред и зад камерата, дебютират на фестивали и после отнема много време докато ги видим, ако въобще стигнат на голям екран. Сега един такъв филм в крайна сметка ще намери широко разпространение и няма как да не му обърнем внимание.

Става дума за The Listener, който е първият режисьорски филм на винаги страхотния Стив Бушеми от 2007 г. и тогавашния Interview. The Listener дебютира на фестивала във Венеция преди две години, където получи сравнително добри, но не възторжени ревюта, на сега получава разпространение и имаме възможност да видим трейлър, който да ни запознае с филма.

В главната и всъщност практически единствена екранна роля ще видим Теса Томпсън, която играе оператор на линия за ментална помощ. По време на пандемията използването на подобни кол центрове в Америка се увеличава многократно, заради изолацията и самотата, която хората изпитват. Героинята на Томпсън е показана в една нощ, в която тя е на смяна и я чуваме как тя предоставя подкрепа на хората в кризисна ситуация по телефона, а едновременно разбираме и нейните личностни причини тя да се заеме с подобна работа.

Вижте трейлъра сега:

Ясно е, че The Listener е точно определен тип филм, който може да се хареса на някои хора, но доста лесно може и да завие към досадна мелодрама. Стилът е напълно камерен и много специфичен, но пък има доста стабилен набор от интересни актьори, които са предоставили гласовете си като хората, обаждащи се по телефона – Логан Маршал-Грийн, Маргарет Чо, Ребека Хол и др.

Имаме интерес към The Listener най-вече заради Стив Бушеми, на когото винаги стискаме палци, и докато можем да си представим, че много хора няма да искат да се върнат към най-изолираните и травматични моменти от пандемията, по-скоро оставаме отворени към възможността, която такива филми в най-добрите си варианти предоставят – истински и дълбоки изследвания на човешката психика, представени само и единствено чрез разговори.

The Listener e режисиран от Стив Бушеми по сценарий на Алесандро Кеймън. В ролите са Теса Томпсън, Логан Маршал-Грийн, Маргарет Чо, Ребека Хол, Рики Велез, Дерек Сесил, Блу Дел Барио и др.

Премиерата на филма е насрочена за 29 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *