Обичаме филми за човешката природа, които изследват и противопоставят вродената ни предразположеност към насилие и първична сексуалност с капацитета ни за любов и състрадание. А когато тези филми приемат формата на фантастичен трилър, чието действие се развива на космически кораб, изпратен на мисия да колонизира други светове (друг тип истории, които харесваме), сме първи пред екраните и обикновено не ни трябва много, за да сме доволни.

Точно такъв тип е фантастичният трилър „Voyagers“ на Нийл Бъргър, който на теория трябва да е сред най-очакваните от нас филми. На практика обаче случаят не е такъв, тъй като дебютиралият преди десетина-петнайсет дни първи трейлър ни разочарова доста с генерика (визуална и като представяне на темите) като за непретенциозна YA аудитория. Сега Lionsgate представят нов пълен трейлър на филма и надеждите са той да успее да ни предложи нещо, което да успее да ни ентусиазира.

Припомняме, че „Voyagers“ ни отвежда в бъдеще, в което оцеляването на човешката раса е поставено на карта и група от млади мъже и жени, специално отгледани да бъдат интелигентни и да се подчиняват, са изпратени на експедиция, чиято цел е колонизацията на далечна планета. Но когато младежите откриват зловеща тайна за мисията, те се противопоставят на обучението си и започват да изследват най-мрачните кътчета на природата си. Когато животът на кораба потъва в пълен хаос, те са погълнати от страх, похот и ненаситен глад за власт.

Смятаме, че този трейлър представя историята и естеството на филма по по-добър начин, но притъпява интензитета на усещането за секса и насилието, което получихме от предишната реклама, и като цяло по никакъв начин не успява да ни убеди, че крайният резултат ще бъде нещо повече от пропусната възможност. Но както казахме и миналия път, вероятно ще хвърлим око на „Voyagers“, тъй като принципно сме фенове на подобни истории – просто няма да очакваме нищо хубаво.

Режисьор и сценарист на „Voyagers“ е Нийл Бъргър („Високо напрежение“, „Дивергенти“, „The Upside“), а в ролите са Тай Шеридан, Лили-Роуз Деп, Колин Фарел, Фион Уайтхед, Айзък Хампстед Райт, Шанте Адамс, Арчи Рено и др.

Премиерата е предвидена за 9 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. От режисьора на „Дивергенти“… какво ли може да се обърка 😀