Меланхолия

Имаме чувството, че следим „Меланхолия” на Ларс фон Триер от 100 години и вече нямаме никакво търпение да го гледаме. Това обаче, няма да стане скоро и единственото, което ни остава, е да гледаме току-що дебютиралия трейлър.

Предвид, че сме писали доста за филма, смятаме, че няма какво да се размотаваме повече, вижте!

(Чрез FirstShowing и  Vimeo).

Определено не е онзи  край на света, който така добре познаваме от американските филми. Иначе, кадрите ни изглеждат като типичен Триер, което поне в нашите очи си е абсолютен плюс. Радваме се също така, че откриваме определени визуални сходства с „Антихрист”, който ни напълни душата. Без никакво съмнение, това е един от най-чакваните от нас филми.

Във филма участват Кирстен Дънст, Кийфър Съдърланд, Шарлот Гейнсбур, Шарлот Рамплинг, Стелан Скарсгард, Александър Скарсгард, Джон Хърт и Удо Кир.

Премиерата му най-вероятно ще бъде на фестивала в Кан тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Точно т'ва си помислих и аз, докато гледах трейлъра – конспиративните теоретици ще се накендзат от кеф. Иначе изглежда ОК, но при Триер винаги трябва да се има едно наум.

  2. Бе да мрат "конспиративните теоретици"! 🙂

    Няма как да е зле филма! Не че очаквам да е "Елемент на престъпление"…

  3. Като концепция изглежда доста добре филма, но имам силни съмнения, че ще използват изключителната научнофантастична идея само за пълнеж за поредната пишман философска депресарска "независима" драма за поредната объркана и отегчена от живота жена, от онея които карат прашасалите френски критици да се подмокрят в сънищата си, а обикновения зрител гледайки го да си каже накрая " "Каква беше тая отнесена неразбираема киномастурбация, която се опитаха да ми пробутат като стойностен и "различен" филм"?

    Anyway, като фен на стойностната фантастика съм умерено песимистичен, но както има една приказка: "Дано не съм прав" и излезе нещо интересно 🙂