Написан преди повече от десетилетие от прочутата Елена Феранте, романът „Изгубената дъщеря“ („The Lost Daughter“) следва съдбата на нейната неаполитанска тетралогия „Гениалната приятелка“ – издаван е в многохилядни тиражи на десетки езици и попада в полезрението на Маги Джиленхол, която решава, че екранизирането му ще се превърне в неин пълнометражен режисьорски дебют. Още повече след като Netflix застават зад проекта, а Джиленхол успява да ангажира за две от основните роли в историята Оливия Колман и Дакота Джонсън.

Може да не сме почитатели на Дакота, но в момента, в който засечем някъде името на Оливия Колман – и сме готови на всичко, за да видим как хамелеонски ще се вмъкне в поредното си превъплъщение. В случая с този нов проект на най-влиятелния стрийминг-гигант, обещанието е за премиера в програмата на Венеция, което означава след има-няма десетина дни. Ето какво гласи официалният синопсис на тази драматична история:

Наслаждавайки се на самотата на ваканция край морето, вниманието на Леда (Колман) се оказва обсебено от една млада майка и нейната дъщеря, които тя наблюдава на плажа. Отношенията им са хипнотично-завладяващи, но голямото им, шумно семейство изнервя Леда и тя е обзета от собствените си спомени – за ужаса и объркването в началото на майчинството. Леда потъва в странния, оказал се зловещ свят на съзнанието си, където е принудена да се изправи пред необичайния избор, направен в нейната младост, и пред последствията от него…

Макар сюжетът да звучи странно и донякъде фантасмагорично, някак си не се съмняваме, че трите дами с най-важните творчески задачи в този филм са се справили чудесно с предизвикателствата на текста – и ще ни предложат истински завладяваща история.

A115C001_120101_R0Z3.02064483_R TheLostDaughter_81478910_Instreams_150_R 2020_10_09_TLD_0010_R The_Lost_Daughter_01_45_58_22_R TheLostDaughter_81478910_Instreams_121_R-1 TLD_79_1-47-3_r

В актьорския екип на „Изгубената дъщеря“ са още Джеси Бъкли, Ед Харис, Питър Сарсгард, Дагмара Доминчук, Пол Мескал, Джак Фартинг, Робин Елуел, Ели Блейк, Оливър Джаксън-Коен, Панос Коронис, Александрос Милонас, Алба Рорвахер, Никос Пурсанидис и Атина Мартин. Както говорят най-различни киноспецове, които обичат да „пророкуват“ – филмът може да се окаже сред най-достойните Netflix-претенденти за внимание и награди.

След премиерата във Венеция се очаква „Изгубената дъщеря“ да се появи в киносалоните на САЩ от 17 декември, а две седмици по-късно – на 31 декември, ще може да бъде видян и онлайн от абонатите на Netflix. Стискаме палци на Маги Джиленхол – дано получи много овации на най-стария филмов фестивал в света! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *