Нищо не може да спре разрастването на услугите, предоставяни в мрежата – стрийминг, VOD и телевизионни канали в момента са своеобразен пристан за всички, които са лишени от дневната/или седмичната си доза кино. И ето, че тази пролет НВО се увеличава с едно допълнително крило – платформата HBO Max, която ще дебютира с три едночасови драми, продуцирани от Bad Robot Productions и Warner Bros. Television Group.

Първият сериал е „Justice League Dark“. Много хора очакваха партньорството на Warner с Дж. Дж. Ейбрамс да „произведе“ нещо в контекста на Супермен (предвид интереса на Ейбрамс към героя – той е автор на непродуцирания сценарий „Superman: Flyby“ от 2002), но се оказва, че емигрантът от Криптон отстъпва място на други герои от вселената на DC. Все още няма достатъчно подробности кои точно герои от „Justice League Dark“ ще видим на екран, но предположенията са, че в бъдещите творчески планове ще бъдат замесени Джон Константин, Мадам Ксанаду, Дедмен, Затана и Шейд, променящият се човек. Предполагаме, че този сериал ще сложи окончателен край на надеждите за пълнометражен филм.

Очаква се, че втората поредица ще бъде „Overlook“ – хорър-трилър, вдъхновен от иконичните персонажи на шедьовъра на мастър Стивън Кинг „Сиянието“. Според информацията ще бъдат споделени ужасяващите, непознати истории на добре познатия хотел. Не е ясно дали става дума за предистория на познатите събития от романа и филма на Станли Кубрик или за нещо съвсем различно в стил „Касъл Рок“ (също продуциран от Ейбрамс), но смятаме, че и тук сериалът слага край на идеята за пълнометражен филм (разочароващото представяне на „Доктор Сън“ също помогна).

Третият сериал „Duster“ е по сценарий на Ейбрамс и ЛаТоя Морган и е ситуиран нейде в американския югозапад през 70-те години на ХХ век, когато животът на опитен шофьор в един разрастващ се престъпен синдикат се променя – от просто ужасен към диво, глупаво и особено опасно ужасен. Морган има опит като сценарист с „The Walking Dead“, „Into the Badlands“ на АМС, както и с „Shameless“ на Showtime.

Всички проекти на Bad Robot за HBO Max ще бъдат с изпълнителни продуценти Дж. Дж. Ейбрамс и шефа на телевизионния му департамент, бившия отговорник за отдел „Драма“ на ВВС Бен Стивънсън. Световен разпространител на програмите ще бъде Warner Bros. International Television Distribution.

Много е вероятно, въпреки оптимизма на HBO Max и поради усложненията в глобален мащаб, предизвикани от (все още) действащата пандемия, конкретната работа по бъдещите сериали да се забави, което означава, че може да ги очакваме към средата на 2021. Дано тази оптимистична перспектива е възможна…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Justice League Dark“ заслужаваше пълнометражен високобюджетен филм.

  2. все се каня да питам каква е разликата между HBO Go и HBO Now…ама да добавя към въпроса и HBO Mаx…

    1. Почти никаква – предлагат едни и същи неща, поднесени по различен начин. Днес обявиха какво ще има по Макс – пълна тъпотия. Не си струва събскрипшъна, освен ако не искаш да гледаш филми, които сигурно си имаш вкъщи.