Тъкмо вчера Warner Bros. споделиха официален снимков поглед към Бийтълджус Бийтълджус (Beetlejuice Beetlejuice) – продължението на комедийната хорър класика от 1988, в който видяхме завръщането на Майкъл Кийтън като хаотичния, чаровен призрак, който навлиза в животите на едно семейство. Сега получаваме и официален първи тийзър, който не разкрива нищо повече за сюжета, но ни дава малко по-добра представа за визията на Тим Бъртън за новия си филм.

Гледайте краткия трейлър тук:

Еми… изглежда зле. Досега не искахме да бъдем цинични, затова си пазехме надеждите, че може да има нещо яко тук, но този тийзър, макар и да не е особено съдържателен, ни остави с лош вкус. Всичко изглежда насилено, евтино, бездушно, сухо и някак твърде сериозно. Естествено това никак не е изненадващо. Все пак живеем в ерата на сериозни, носталгични филми за Ловците на духове и на супергеройски повърни, в които Кийтън се завръща към други свои класически роли с пистолет до главата. Скучен, лишен от живот почит към абсурдната комедия на Бийтълджус може да бъде очакван и няма лошо да си го изкараме от системата, за да можем най-накрая да се отървем от глупавата носталгия към 80-те.

Жалкото е, че самият Тим Бъртън го прави, особено защото той някога бе толкова стилен режисьор, че можеше да направи нещо прекрасно дори и от най-неочаквания материал (Марсиански атаки). Дори след като падна от връхната си точка през 90-те, той все още бе способен да създаде нещо поне със силна естетика, ако не друго (Суийни Тод). Именно затова е толкова депресиращо, че този тийзър изглежда, сякаш би могъл да бъде режисиран и заснет от всеки типичен Холивудски позьор.

Все още не знаем каква ще е историята, така че всичко е възможно. Трейлърът се фокусира най-вече върху Джена Ортега (новата муза на Бъртън, но за съжаление най-малко любимата ни), която ще играе Астрид, дъщерята на Лидия Дийтз (Уинона Райдър), така че не е невъзможно да има някаква интересна нова история там. И все пак когато застарелият Майкъл Кийтън излиза от земята, за да промърмори класическата си реплика с отчаяна умора, именно Райдър е там да го посрещне, така че трейлърът няма желание да обещае дори малко нови отношения. Но дори и сценарият да се окаже приличен, за нас е най-разочароващо, че Бъртън е изгубил искрата си като режисьор, защото именно естетическа дързост ни трябва в днешното кино.

Бийтълджус Бийтълджус (Beetlejuice Beetlejuice) e режисиран от Тим Бъртън, със сценарий от Ал Гъф и Майлс Милар. Актьорският състав включва Майкъл Кийтън, Джена Ортега, Уилем Дафо, Моника Белучи, Катрин О‘Хара, Уинона Райдър и Джъстин Тероу.

Премиерата в България е на 6 септември 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всичко изглежда насилено, евтино, бездушно, сухо – това е добро описание за самото ревю. Да не говорим как с лекота заметохте Бъртън към ъгъла на залезлите режисьори с изказването „Бъртън е изгубил искрата си като режисьор“. Силно вярвам, че ако бяхте продължили с превземките щяхте да откриете дори и смисъла на живота, закодиран в тези минута и петнадесет секунди, също така от този тийзър лесно може да се извлече формула, с която се изчислява точната стойност на Pi.