Помните ли прекрасния филм „Отбивки”, който получи Оскар за адаптиран сценарий за 2004 година? И който има в актива си (според imdb) поне още 95 награди и 34 номинации? Е, неговият създател Александър Пейн е ангажирал в предстоящия си проект „The Descendants” Джордж Клуни. Искрени почитатели сме на работата му – пред и зад камерата – и кадрите от двата трейлъра, които ви представяме тук, доказват, че Клуни има предизвикателство пред себе си! Той не обича „лесни” филма, а с „Отбивки” и „За Шмид” Пейн вече доказа, че майсторлъкът му си простира отвъд обичайното „очаквано” и умее да изненадва.

http://www.youtube.com/watch?v=CWHNXJ1K4yA

„The Descendants” вече се срещна с публиката на Международния филмов фестивал в Торонто и получи прекрасни отзиви. Миналия уикенд беше показан и на Ню Йоркския филмов фестивал, а идния понеделник, 24 октомври, Клуни ще получи наградата „Hollywood Actor Award” на ежегодния 15 филмов фестивал в Холивуд, и то именно и специално за своето изпълнение във филма на Александър Пейн. Създаден по едноименния роман на Кауи Харт Хемингс, филмът проследява едно семейство на кръстопът.

Ето и малко повече подробности:

Мат Кинг (Джордж Клуни) е адвокат, глава на семейство и собственик на земя в Хаваите. След инцидент с лодка в Уайкики жена му изпада в кома и Мат е принуден да преосмисли всичко, за да се справи с настоящето, и може би да събере сили, за да осигури бъдещето на семейството. Той се опитва да върне доверието на двете си дъщери – прекалено умната за възрастта си 10-годишна Скоти (Амара Милър) и бунтовната 17-годишна Александра (Шайлин Удли). В същото време трябва да води битка за запазване на едни от последните кътчета девствена земя в Хаваите, наследени от предците му. Когато Александра ненадейно съобщава, че майка им е имала любовна връзка, всичко в света на Мат се преобръща още веднъж. Миналото не може да бъде просто забравено. Трябва да се прости… Филмът деликатно задава един въпрос „Колко време можем да живеем с болката преди да се окаже, че нямаме друг избор, освен да продължим напред?”

Клуни изгражда своя герой с топлота, нежност, тъга, съжаление, гняв и още много силни емоции. Всички сме наясно колко талантлив е той като актьор, но специалистите, видели вече филма твърдят, че в „The Descendants” ще се срещнем с най-добрата негова роля в кариерата му досега.

Още веднъж да обърнем специално внимание, че режисьор на филма е носителя на Оскар Александър Пейн, който работи по „The Descendants” с Джордж Клуни, Шайлин Удли, Амара Милър, Ник Краузе, Бо Бриджис, Робърт Форстър, Джуди Гриър, Матю Лилард.

Филмът тръгва на екран в Щатите на 18 ноември, през януари и февруари ще го види и Европа. За онези от вас, които се интересуват от историята на семейство Кинг в подробности, може да посетите viral-сайта на „The Descendants” тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *