Няма нищо по-вълнуващо от творец, получил картбланш да направи някой голям, „passion“ проект. В днешната кино индустрия все по-рядко се поемат скъпи рискове от млади таланти, така че в редките случаи, в които някой смел режисьор успее да похарчи много чужди пари за нещо потенциално странно и интересно, ние не можем да извърнем очи.

Изглежда това се случва с предстоящия филм на Дейвид Робърт Мичъл, който е едно от знаковите имена на артхаус хорър жанра от последните 15 години. Известен най-вече с чудния It Follows (на който готви продължение), Мичъл е доказал, че умее да си играе с напрежение в жанровото кино, и явно Холивуд е решил същото, защото неозаглавеният му предстоящ филм се очаква да бъде не просто изпълнен със звезди, но и потенциален блокбастър.

Преди близо година стана ясно, че Ан Хатауей ще участва в проекта, а сега Юън Макгрегър се присъединява към нея, започвайки колаборация, която ни изглежда много обнадеждаваща. Но още повече ни вълнува същността на самия проект – носят се слухове, че филмът ще бъде семейно приключение, развиващо се през 80-те, и думата „динозаври“ бива подхвърляна насам-натам, макар че самият Макгрегър отказа да потвърди тази идея. Сигурното е, че филмът ще бъде продуциран от Дж. Дж. Ейбрамс и компанията му Bad Robot и ще бъде сниман за IMAX, с бюджет около 80 милиона. Хатауей и Макгрегър ще играят родители в история, описвана като „a thrill ride“.

Много от елементите тук ни напомнят на пастиш на Спилбърговото, осемдесетарско Amblin кино за деца, към което все още има много носталгия, и може би именно това е накарало Холивуд да се довери на комерсиалния потенциал на проекта (присъствието на Ейбрамс в уравнението е ключово в това отношение). Но имайки предвид, че Мичъл е автор и на сценария и че и преди сме залагали на много по-комерсиално настроени проекти да имат авторски почерк, това не тушира особено вълнението ни, дори и да ни е дошло до гуша от неща в стила на Stranger Things.

Радваме се, че Дейвид Робърт Мичъл ще направи най-големия си филм (очакван да се снима този март), и се надяваме и да има и още по-големи след това!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *