Между морски дракони или легенди за такива в „The Essex Serpent“ на Apple TV+ и тотално доскучалия на телевизионен екран „Loki“, любимият ни Том Хидълстън сякаш забави темпото и се поизгуби от полезрението на публиката. Преди няколко дни информация от Deadline добави още един проект към неговите „бъдещи творчески планове“, който е отново в партньорство с Apple и във фокуса му ще бъдат реални събития.

Става дума за историята на офицера от британските специални сили Хенри Уорсли, който през 2015 година решава да прекоси Антарктика… пеша. Сюжетът на „The White Darkness“ е вдъхновен от едноименната документална книга на Дейвид Гран, който описва историята на Уорсли. Като шоурънъри на сериала се включват Со Хю („Pachinko“) и Марк Хейман („Black Swan“, „Strange Angel“). Ето какво гласи официалния синопсис:

Хенри Уорсли е прекрасен съпруг и баща, а също и офицер от британските специални сили, който вярва в честта и жертвоготовността и е получил отличия за своите заслуги. Но той също е и човек, обсебен от една мисъл – през целия си живот негов идол е бил полярният изследовател от XIX век Ърнест Шакълтън, който се стреми да бъде първият човек, достигнал до Южния полюс и след това прекосил Антарктика пешком. Шакълтън не успява да осъществи планираните пътешествия, но непрестанно спасява хората в своите експедиции от сигурна смърт и става известен като един от най-добрите лидери в историята на тези пътувания.

През 2008 година Уорсли поема към Антарктика заедно с двама други наследници на хора от екипа на Шакълтън, в битка с ледената пустош, застрашаващо живота физическо изтощение и смъртоносни скрити пукнатини в снежната шир. Когато се завръща у дома, у Уорсли продължава да живее чувството, че е призван да се върне обратно. През ноември 2015, на 55-годишна възраст, британецът се сбогува със семейството си и поема към своята последна мисия – да прекоси сам Антарктика…

Ще ни бъде много интересно да проследим подхода на Том Хидълстън към изграждането на образа си в „The White Darkness“, защото той е доказал през годините, че притежава завидни хамелеонски умения, особено когато работи по проект, в който влага цялата си енергия. А за тази снежна авантюра със сигурност ще му е нужна много страст.

И ако междувременно настъпи промяна в творческия екип на „Loki“, може би ще се навием да му дадем втори шанс, като акцентът в изречението попада върху „може би…“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *